Popcorn helyett bejgli

2023.12.25. 11:41

A Grincs sem maradhat ki a repertoárból

Állatok karácsonya, Télapú és A Grincs. Filmajánlónk következik

Fotó: Evgeny Atamanenko

December 25-én karácsony első napján sokan útnak indulnak, hogy meglátogassák a távoli rokonokat, ismerősöket. Reggeli indulónak jó lehet a Jégkorszak – Állati nagy karácsony. Sid, a lajhár szokásához híven nagy galibát okoz, és ezzel nemcsak Mani barátjának a karácsonyát teszi tönkre, de még a Mikulás is a rosszcsontok közé sorolja. Hogyan javítja ki ezt a hibát? A válasz a rövid filmben kiderül.

Az ebéd után érdemes lehet megnézni a Shrekből az Angyal című rövid filmet. Az ogrék vajon ünneplik a karácsonyt? Ha igen akkor hogyan? Shreknek és családjának otthonába nyerünk bepillantást az ünnepek közeledtével. De minden olyan pompás és fényűző, mint ahogy látjuk? A meséből kiderül.

Estére pedig jó választás lehet a Télapu, ha egy szórakoztató ünnepi filmmel szeretnénk pihenni. Scott egy elfoglalt üzlet ember, aki nehezen tudja összeegyeztetni a munkát és azt, hogy a fiával is időt töltsön. Karácsony este Charlie-nak a télapóról olvas mesét, majd az éjszaka közepén egy különleges vendég érkezik a tetőre. A télapó leesik a magasból, Scott pedig felveszi a kabátját, mit sem sejtve, hogy aláírt egy szerződést. Vajon megoldja a feladatokat, amit rábíznak? Ki tud szakadni a mókus kerékből? A gyermeki csoda valóra válhat? Egy forró kakaó mellett, bekuckózva jó választás lehet a film.

Régi filmek napja

December 26-án talán már mindenki fáradt és nem biztos, hogy elfér már a pocakban a mézeskalács. Erre a napra is ajánlunk néhány filmet, amit érdemes lehet megnézni.

Kezdjük egy klasszikussal a reggelt. A Karácsonyi ének nem maradhat ki a repertoárból, melyben egy igazi karácsonyi csoda történik. A amerikai animációs film az 1800-as évek Londonjában játszódik. Ebenezer Scrooge egy kapzsi és szívtelen öregember, akit mindig is csak a pénz érdekelt semmi más. Ez az ünnep azonban másképp alakul a számára. A múlt, a jelen és a jövő karácsony szelleme látogatja meg őt. Ezzel egy utolsó lehetőséget kap, hogy átértékelje az életét és változzon.

Olafot se hagyjuk ki. A Jégvarázs népszerű hóembere karácsonyi kalandra indul, hogy hagyományt találjon magának, valamint Elsának és Annának. A rövid film jó választás lehet pihenésképpen karácsony utolsó napján. Olaf karácsonyi kalandjában a főhős előtt számos akadály és megoldandó feladat vár. Felkutatja Arendelle legszebb karácsonyi tradícióit, hogy elvihesse ezeket barátai otthonába.

Zárásként egy személyes kedvencet szeretnék ajánlani. Maga a figura mára már nagyon népszerűvé vált. A Grincs! Itt azonban a nem túl régi animációs filmre gondolok, hanem a Jim Carrey főszereplésével készült 2000-es vígjátékra. Létezik egy varázslatos város, ami egy hópehelyben található, Kifalva. Imádják az ünnepeket, legfőképpen azonban a karácsony a mindenük. Egyvalakinek azonban semmi sem tetszik. Ő a Grincs, egy titokzatos, fel-felbukkanó városlakó, aki egyszer s mindenkorra véget akar vetni a nagy éves hajcihőknek, amikor mindenki boldog, kivéve őt. Vajon mi sül ki ebből a gonoszságból? A 105 perc alatt kiderül. Talán a karácsony utolsó estéjére egy jó választás lehet ez a film.

Boldog karácsonyt kívánunk mindenkinek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában