Hivatás

2023.11.17. 12:32

Nyílt napot tartott a Miskolci Rendvédelmi Technikum - fotókkal

Az érdeklődők betekintést nyerhettek a rendőri hivatás kulisszái mögé.

Ujlaki Attila

Fotó: Ujlaki Attila

A Miskolci Rendvédelmi Technikum korábbi hagyományainak megfelelően, újra jelenléti nyílt napot tartott pénteken, és megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt, akik bepillanthattak az intézmény életébe, a sokrétű rendőrképzés helyszíneibe, módszereibe és a felvételi eljárás apró részleteibe. Az érdeklődők a nyílt nap során választ kaptak a technikusi szintű képzés felvételijével és a jelentkezéssel kapcsolatos kérdéseikre.

Betekinthettek a rendőri hivatásba 

Látványos bemutatókkal várták az érdeklődőket a nyílt napon. Többek között: szituációs, csapatszolgálati szakkabinetek bemutatása, fegyverek és a rendőr szakmában használatos egyes eszközök bemutatása, lövészeti bemutató, a szituációs lőtér megtekintése, életmentő technikák bemutatása, a közlekedési szakterület bemutatkozása, a konditerem és tanulói szállás megtekintése, de a rendőri testnevelés, önvédelmi technikák, az önvédelmi képzés védőeszközeinek bemutatása, kipróbálása is terítéken volt. A látogatók betekintést nyerhettek mindenbe, ami a rendőri hivatással jár. 

Az eseményre főként az érettségi előtt álló végzősöket várták, de mindenki mást is, aki érdeklődik a technikus szintű rendőr tiszthelyettes szakma, és az iskolába folyó képzés iránt. A Magyar Rendőrség a tiszthelyettesi állomány utánpótlása érdekében olyan fiatalokat keres, akik a rendőri szolgálatot hivatásuknak választanák. 

Lövei László rendőralezredes portálunknak elmondta: a céljuk az, hogy olyan tanulókat toborozzanak, akik a következő tanévben megkezdik majd nálunk a tanulmányukat. „Bemutatjuk a rendőrség szakterületeit és azokat a területeket, ahol dolgozni lehet és betekintést nyújtunk bármely állampolgárnak, hogy a rendőrség hogyan dolgozik” – mondta. Arra is kitért, hogy nagyon szigorú kritériumoknak kell megfelelni a felvételi eljárás során. „Egészségügyi, fizikai és pszichológiai szempontoknak is meg kell felelnie a jelentkezőknek” – húzta alá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában