Elszakadás

2023.11.05. 07:00

Mit csináljunk a már nem hordott ruhadarabokkal?

Ötletek és jó tanácsok a miskolci Gardróbvásár ötletgazdájától.

Póczos Nikolett

A Gardróbvásárt a Weidlich udvarban szokták megrendezni

Fotó: Ádám János

Sokszor nehéz küzdelmek árán válunk meg egy drága vagy sokáig áhított ruhadarabtól, különösen mi nők. A ruhadarab utáni vágyakozás ugyanannyi időbe telik, mint az attól való megválás. És ha már érzelmileg elengedjük, akkor jön a kérdés, hogy hová tegyük, hogy felszabadítsunk egy kis helyet az újabb daraboknak. Néhány praktikus ötletet foglalt össze a tudatosság jegyében nőtársainak (és a ruhahalmozó férfiaknak) Ásztai Lili a miskolci Gardróbvásár ötletgazdája.

Véleménye szerint érdemes évente legalább kétszer átnézni a ruhatárunkat, és kiszelektálni azt, amit már évek óta nem hordunk.

Nem tetszik a színe? Már nem a méretünk? Régen még jól éreztük magunkat a buggyos nadrágban, ma már nem? Először is adjunk nekik esélyt, de ha már évek óta nem hordjuk, akkor, ha jó állapotban van, próbáljuk meg elajándékozni, vagy eladni. Az eladással legalább a megvétele árának töredéke megtérül – javasolja Lili. Ha sajnáljuk, csak úgy odaadni idegennek, akkor vagy egy kedves ismerősnek vagy családon belül próbáljuk meg átruházni másra, vagy pedig online áruba bocsátani (számos applikáció van erre), persze ha van kedvünk, gardróbvásáron is megpróbálhatjuk továbbadni.

Ha nem akarunk erre időt fordítani, és nem sajnáljuk a ruhákat, akkor még mindig szóba jöhet, hogy adományboltokba vigyük, rászorulók számára.

Azok a ruhák, amik már jóformán a kukába kívánkoznának - pl. elszakadt, összefogta valami, teljesen elhasználódott, kinyúlt -, azokra a megoldás a ruhagyűjtő konténer. Azokból a ruhákat összegyűjtik és újra fel tudják használni. Sose dobjuk ki őket kegyetlenül a kukába – javasolja Ásztai Lili.

Miskolcon is vannak kihelyezett konténerek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában