November 16-án

2023.11.15. 13:36

Duális és Karrier nap a Miskolci Egyetemen

A duálisképzés előnye, hogy a diákoknak már a tanulmányaik alatt lehetőségük van szakmai tapasztalatokat szerezni.

Boon.hu

Fotó: Bujdos Tibor

Az intézmény Anyag- és Vegyészmérnöki Kara Duális és Karrier Napot rendez november 16-án – írja a Miskolci Egyetem honlapja. Hozzátették: általános tájékoztatás, beszámolók a duális képzésről és személyes beszélgetések várják az érdeklődőket. A duálisképzés olyan oktatási rendszer, amelyben a diákok elméleti tudást és gyakorlati készségeket is szereznek. 

Ez a képzési forma az iskolai tanulmányokat és a vállalati gyakorlatot egyesíti annak érdekében, hogy a diákok felkészüljenek egy adott szakma vagy iparág területén. A duálisképzés előnye, hogy a diákoknak már a tanulmányaik alatt lehetőségük van szakmai tapasztalatokat szerezni, és könnyebben beilleszkednek a munkaerőpiacra a tanulmányaik befejezése után. Emellett a vállalatok is aktívan részt vesznek a diákok képzésében, így az oktatás közelebb kerül a valós munkakörnyezethez. Ezáltal a diákoknak gyakorlati készségeik is fejlődnek, ami javíthatja az elhelyezkedési esélyeiket. A duálisképzés népszerűsége számos országban növekszik, és az iparágak sokféle területén alkalmazzák, például a műszaki, informatikai, kereskedelmi, egészségügyi és más szektorokban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában