Program

2023.09.01. 09:30

Szikszó, Pál utca – utolsó filmvetítés

A Nyáresti filmterasz ötödik, vagyis utolsó vetítése lesz szeptember 1-jén, pénteken este.

Boon.hu

Mint már megszokott, a 20:20-kor kezdődő film előtt kvízt tartanak 19:50-től. Most a hatvanas évek Szikszója lesz a játék témája, amire a legtöbbet válaszoló még nyereményben is részesül. A vetítéshez sül majd lángos, pattogatott kukorica, és a nyári meleg reményében üdítő hűsíti a jelenlévőket. A városháza udvarára már 19:20-tól jöhetnek az érdeklődők.

A Pál utcai fiúk vetítésére természetesen nemcsak az idősebb generációt várják, hanem azokat az ifjakat is, akiknek éppen most nyáron kellett elolvasni a könyvet kötelező olvasmányként. Fábri Zoltán 1969-ben rendezte meg a magyar-amerikai koprodukciós filmet, aminek főszereplőit egy londoni gyermekszínészképzőből válogatták össze, így ők angol nyelven beszéltek a forgatáson, majd szinkronizálták őket.

A filmben látható grundot először egy 1,5 x 2 méteres maketten tervezték meg, majd egy olyan budapesti helyszínt választottak hozzá, ami megfelelt a film korának: macskakővel fedett utcák, kis házak. Földbe süllyesztett gerendák tartották a farakásokat, aminek mindegyikét hozzákötözték a gerendákhoz, nehogy széthulljanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában