Kitehették

2023.09.23. 13:33

Vak kutyát mentettek a 37-es főútról

Egy mindkét szemére vak, idős kutyát mentett meg a Sárospataki Állatmenhely vezetője a 37-es számú főút mellől a rendőrök segítségével.

Bódisz Attila

Törő Gábor a mentett kutyussal

Fotó: BSZA

Törő Gábor a menhely vezetője a Boon.hu-nak elmondta: telefonon értesítették szombaton, hogy a 37-es számú főút mádi körforgalmánál egy mindkét szemére vak kutya kóborol.  

Az észlelők sajnos éppen Budapest irányába tartottak, ezért nem tudták bevinni a menhelyre. Néhány perc múlva az állatvédő újabb telefont kapott, ekkor már a szerencsi rendőrök hívták, hogy az erdőbényei elágazásig elviszik a bajba jutott kutyát. Törő Gábor ott vette át tőlük és a menhelyre szállította.  

Sikerült megmenteni

Hozzátette: bár bizonyíték nincs rá, de valószínűleg kitett kutyáról van szó és nagyon sovány. Törő Gábor kiemelte: pont ezekért az állatokért hozta létre a menhelyet, hogy a megöregedett, magatehetetlen, de egész életükben hűséges kutyáknak végső menedéket tudjon adni. Megtudtuk, hogy lány kutyusról van szó és nincs benne azonosító chip.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában