Másodszor

2023.09.17. 14:54

A legszebb kutyusokat keresték az Avason

Szívesen mozdult ki a helyi kutyás közösség a 2. Avas Szépe – kutyaszépségverseny apropójából.

Detzky Anna

Forrás: Dialóg Egyesület

A népes rendezvényt az Avasi Közösségi Kávézót működtető Dialóg Egyesület szervezte 2023. szeptember 16-án, szombaton délelőtt az Áfonyás utca és Középszer utca közötti füves területen, Szarka Dénes a terület önkormányzati képviselője támogatásával. A szépségversenyre keverék és fajta tiszta kategóriában lehetett nevezni.

Amíg az indulók között kialakult a sorrend, a Tiszántúli Mentőkutyás Egyesület tartott színvonalas bemutatót. Továbbá az esemény egész ideje alatt lehetőség nyílt terápiás kutyákkal való fejlesztő tevékenységek és feladatok kipróbálására is a "Mondjunk mancsot" Terápiás és Segítőkutyás Egyesületnek köszönhetően. Az induló kutyusokat szakértő zsűri értékelte. Két tagjuk a szóban forgó egyesületekből kerültek ki. A harmadik zsűritag pedig az Ebedli Kutyakozmetika és Kisállat Szépség Központból érkezett. Mindkét kategóriában kiválasztották az első három helyezettet és különdíjasokat jelöltek ki.

- Tavaly rendeztük meg először a kutyaszépségversenyt azzal a céllal, hogy aktivizáljuk a kutyás közösséget, hiszen nagyon sok kutyatulajdonos él az Avason. Szerettük volna, ha egy jó hangulatú találkozó jegyében együtt töltik a napot kedvenceik körében – nyilatkozta szerkesztőségünknek R. Nagy Csilla közösségfejlesztő, az Avasi Közösségi Kávézó és a program koordinátora. - Nagy csapat gyűlt össze a megmérettetésen, több mint ötvenen regisztráltak. Sokan a tavalyiak közül is visszatértek és rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk a tartalmas délelőtt és vidám élmény kapcsán.

Rend a lelke a futtatónak is

A kutyaszépségversenyen megosztották a közösség tagjai által összeállított avasi kutyafuttató házirendet.

- Mivel a Dialóg Egyesület közösségfejlesztéssel foglalkozik, ezért a rendezvényt kérdőívezés és közösségi beszélgetések előzték meg, amelyek még folytatódnak majd. Az így elindult folyamat eredményét is elhoztuk a versenyre, hogy ezzel is motiváljuk a résztvevőket. Az egyik beszélgetésen felmerült, hogy jó lenne, ha létezne valamilyen házirend a kutyafuttató használatára nézve. Ez mostanra elkészült a kérdőívünkre beérkezett válaszok, az ott megjelölt problémák, észrevételek alapján. A tizenegy pontos szabályzatot még a helyszínen is lehetett véleményezni, további ötletekkel, javaslatokkal ellátni. 

Az eseményre további civil szervezetek is kitelepültek: a Miskolci Állatsegítő Alapítvány (MÁSA), a Diósgyőri Szurkolók az Állatokért Alapítvány valamint a Miskolci Makogó - Együtt a Vadászgörényekért Egyesület, amely görénysimogatóval járul hozzá a felhőtlen hangulathoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában