boon.hu video

2023.08.19. 18:51

Hacacáré a kutyáknak, szórakozás a gazdiknak (videóval)

Kutyaszépségversenyt és engedelmességi vetélkedőt rendezett a Miskolci Második Esély Állatvédő Alapítvány.

Detzky Anna

Fotó: Bujdos Tibor

A Miskolci Állategészségügyi Telepet segítő, röviden csak MME Állatvédő Alapítvány tagjai és önkéntes csapata kínált remek szórakozási lehetőséget a miskolci kutyásoknak augusztus 19-én, szombat délelőtt, az I. Mini MME Hacacáré néven, Miskolcon a Középszer utca közelében található kutyafuttatón. A legszebb kutyák három kategóriában – fajtatiszta, keverék és mentett - versenyezhettek. A „Kihívás a behívás” engedelmességi vetélkedőn pedig a „hozzám” vezényszó ismeretét bizonyíthatták. A kitelepülésen adományozásra is lehetőség nyílt a gyepmesteri telep árva lakói számára. A hangulatot Lehoczki Éva műsorvezetése dobta fel.

- A mai rendezvénnyel elsősorban a Miskolci Második Esély (MME) Állatvédő Alapítványt szeretnénk népszerűsíteni és kutyás közösséget kovácsolni itt az Avason és Miskolcon. Az alapítvány fő tevékenysége az, hogy a Miskolci Állategészségügyi Telep lakóit segíti a gazdásodásban és hozzájárul élelmezésükhöz. Egyébként pedig minden más befogott állattal kapcsolatos tevékenységhez is szívesen adunk valami pluszt – nyilatkozta szerkesztőségünknek Homonyik Renáta szervező, az MME Állatvédő Alapítvány kuratóriumi tagja. 

- Látható, hogy a kutyaszépségversenyre már most szép számmal összegyűltek. Legtöbben, huszonöten a fajtatiszta kategóriában neveztek. Rajtuk kívül hatan mentett és hárman keverék kutyussal indultak, köztük egy korábbi teleplakóval. A Kihívás a behívás engedelmességi vetélkedőnkön pedig az a feladat, hogy az ügyességi pálya elején le kell ültetni a kutyust. Miután a gazdi végigsétál a bólyák mellett, odahívja magához a kedvencét. Az állatnak az a dolga, hogy azonnal odaálljon a gazdája mellé és nem szabad kitekintenie se jobbra, se balra, ahová egyébként csábító dolgokat – jutalomfalatot, labdát, kötelet, játékot - tettünk ki. Háromtagú szakmai zsűri: egy tenyésztő, egy rendszeres kutyaszépségversenyt látogató szakember és egy örökbefogadó gazdi, aki lelkes támogatónk, értékeli az ebeket. Ez több szempont alapján történik 1-től 5-ig terjedő skálán, pontozás segítségével. Az első három helyezett értékes ajándékutalványokat kap.

Később is lehet adakozni

A versenyek jelképes nevezési díját az elárvult állatok ellátására fordítják.

- Amellett, hogy adományt gyűjtünk a négylábú árváknak, külön ládát helyeztünk ki Kópé orvosi számláira. Ő egy tacskó méretű szürkés-barnás mentett, igazán jófej kutyus, aki elég rossz állapotban került be a telepre, több nagy, viszkető sebbel. Folyamatos felügyeletet igényelt, így Budapesten kellett kezeltetnünk, ami fél millió forintba került. Átutalással is lehet alapítványunk részére adakozni, amiről bővebb információ a közösségi oldalunkon található. Adhat vonalon pedig telefonnal, vagy SMS-sel lehetséges minket támogatni a 13600-as telefonszámon, a 91-es kóddal. Emellett tárgyi adományokat is elfogadunk, de ilyen célból a Régiségvásárra és havonta a Szinvaparkba is kitelepülünk. Továbbá a Facebook-oldalunkra írt üzenetben is tudunk időpontot egyeztetni. Jelenleg legjobban a jó minőségű kutya- és cicatápnak, konzervnek, kutya- és macskaszaláminak, rizsnek, tésztának, macskaalomnak, rongynak, törülközőnek és ágyneműhuzatnak örülünk, amit be tudunk tenni az állatok alá a kennelekbe. Nyílt napjainkra mindig várjuk a sétáltatókat és a kitelepüléseinknél az önkéntesek segítségét – sorolta a szervező.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában