Erre figyeljünk!

2023.05.12. 07:30

A szikszói medvére figyelmeztet a WWF – videóval!

Medvevédelmi rendszer, avagy mire kellene figyelni, hogy elkerülhető legyen a medvével kapcsolatos konfliktushelyzet?

BOON

A fotó illusztráció.

Fotó: Bükki Emlőstani Kutatócsoport Egyesület

A medvékre, mint hazánk csúcsragadozójára figyelmeztet a WWF Hungary. Mint mondják, megszaporodtak a medveészlelések, így nem árt odafigyelni néhány szabályra.

„A napokban medvét észleltek Szikszó és Egercsehi környékén is. Az utóbbi években nem ritka, hogy a Sajó-völgye mentén medvék érkeznek tavasszal hozzánk északi szomszédunktól, mindeközben az Egercsehi környékén lévő hímet már hosszabb ideje folyamatosan észlelik a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai.

Bár a medvék nem tekintenek prédaként ránk, így közvetlen veszélyt nem jelentenek van azonban néhány általános szabály amelyet érdemes betartanunk, ha olyan helyre megyünk, ahol a faj egyedei is előfordulhatnak vagy esetleg összetalálkoznánk velük, hogy a lehető legkisebbre csökkentsük a konfliktusok kialakulásának esélyét a medvékkel. Ezeket a szabályokat tárjuk fel videónkban. Nézd meg!” - írták bejegyzésükben.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában