Babakiállítás

2023.04.22. 19:18

Időutazás a nyékládházi művelődési házban

Dédanyáink, ükanyáink világába invitálta a szemlélőket a „Régi babák” kiállítás.

Vizsolyi Andrea a babáival

Forrás: Nyékládháza

Nővénybörzét és babakiállítást rendeztek ma a nyékládházi Furmann Imre Művelődési Ház és Könyvtárban. A babák világára kíváncsi érdeklődőket a tavasz jellegzetes növényei kísérték be a házba. Itt különleges időutazásban volt részük: dédanyáink, ükanyáink világába invitálta a szemlélőket a „Régi babák” kiállítás. A látogatókat Vizsolyi Andrea kalauzolta, aki nemcsak szenvedélyesen gyűjti, hanem tanulmányozza is a régi babákat, a századforduló napjainkra már feledésbe merült játékait és játszási szokásait. A tárlaton nemcsak babákkal, hanem sokféle, főként kislányos játékkal is találkozhattak az érdeklődők.

Forrás: Nyékládháza
Forrás: Nyékládháza
Forrás: Nyékládháza
Forrás: Nyékládháza

A babaszobácskákban  különlegességek voltak láthatók: a porcelánfejű és papírmasé babák mellett babaruhák, babkocsik, babahinták, bababútorok, miniatűr edények és mini porcelánétkészletek. Az utazó kiállításon többségében Németországból és Ausztria területéről származó, porcelán vagy papírmasé babákat láthattak a látogatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában