Hatása van

2023.01.12. 11:30

Hogyan védjük ki a kettős fronthatást?

Vérnyomás-ingadozást, fejfájást, alvászavarokat, napközben fáradtságot, tompaságot, nehezebb koncentrálást okozhat.

ÉM

Forrás: Shutterstock

Fotó: Zivica Kerkez

Az előrejelzések szerint csütörtök délelőtt a középső és délkelet-dunántúli tájakon is gyengül, délutánra mindenhol eláll az eső, és napközben nyugat felől egyre többfelé felszakadozik a felhőzet. Az elmúlt napok frontokkal tarkított időjárása sokakra hatással volt és lesz, befolyásolhatja kedvünket, egészségi állapotunkat, teljesítőképességünket, például a járművezetés közben is.

– Az időjárás változásra a gépjárművezetés szempontjából is fel kell készülnünk – mondta el Tóth Tibor a Tóth Autósiskola vezetője. – Két fő terület van az egyik a mentális problémák kivédése. A kettősfront hatás vérnyomás-ingadozást, fejfájást, alvászavarokat, napközben fáradtságot, tompaságot, nehezebb koncentrálást okozhat – fejtette ki a szakember. Éppen ezért fokozott figyelemmel óvatossággal kell vezetnünk. A másik fontos terület az autók állapota. A téli gumi ajánlott, a fagy- és páramentesítőt, törlőkendőt mindig használjuk, soha ne induljunk el úgy, hogy nem megfelelőek a látási viszonyok. Ilyenkor még inkább fontos, hogy az utak állapotának, az időjárási körülményeknek megfelelően válasszuk meg az utazósebességet - hangsúlyozta.

A frontok hatására különböző szervi problémák is előjöhetnek, így soha ne feledjük magunkkal vinni gyógyszereinket. Ha felszakadozik a felhőzet a napsütés pozitív hatással lehet hangulatunkra, közérzetünkre. Öltözzünk rétegesen. Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre.

Csütörtökön várható többfelé kisebb eső, egy-egy zápor, ami vizessé, csúszóssá teheti az utak felületét. Napközben egyre többfelé süt majd ki a nap nyugat felől, érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Kezdetben, valamint az esti óráktól helyenként pára, köd okozhat korlátozott látási viszonyokat. Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk körültekintően – javasolja a szakember.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában