A zene mindenekelőtt...

2022.04.28. 16:00

Tekerd fel a hangerőt! címmel többnapos zenei programsorozatot rendeznek Miskolcon

Május 10-től 14-ig a zenéé és a fiataloké lesz a főszerep Miskolcon, ahol három helyszínen folyamatos zenei programokkal várják az érdeklődőket és a versenyzőket.

ÉM

Forrás: Ádám János

A Művészetek Házában zenei játszótér lesz, a Szinva teraszon a diákzenekarok mutathatják meg tehetségüket, a Helynekemben pedig megrendezik a Helyfoglalót, az Öröm a zene elnevezésű, amatőr zenekaroknak meghirdetett tehetségkutató verseny miskolci állomását. 

Bemutatók és tehetségkutató 

– A Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. (MKK) nagy hangsúlyt fektet a tehetséggondozásra, ezért örömmel csatlakozott a rendezvényhez, hogy egy hétig a zenéről és a fiatalokról szóljon Miskolc élete – mondta Majorné Bencze Tünde, a központ ügyvezetője a rendezvény beharangozó sajtótájékoztatóján. 

A Művészetek Házában május 10. és 12. között az 55. állomásához érkező Hangszert a kézbe elnevezésű rendezvényen bárki megszólaltathatja a kiállított hangszereket. 

– A programsorozat egy ingyenes országjáró hangszerkiállítás, hangszersimogató és könnyűzenei, népzenei, klasszikus zenei oktatási bemutató egyszerre, amely ráirányítja a fiatal korosztályok figyelmét a zenélésre, a zenélés tanulásának lehetőségeire – mondta a rendezvényt ismertetve Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetsége (Hanosz) főtitkára. – A program keretében 8 rendhagyó énekóra, 6 hangszeres és hangtechnikai kurzus és több koncert is lesz. 

Május 12-én 16 órától a Szinva terasz színpadán egyenként 15 percen keresztül mutathatják meg tehetségüket azok a diákzenekarok, amelyek beneveznek az MKK által meghirdetett tehetségkutató versenyre, amelyre április 27-ig lehet jelentkezni a megyéből. 

– Május 13-án és 14-én a Helynekemben ismét megrendezzük a Helyfoglalót, az Öröm a zene elnevezésű, amatőr zenekaroknak meghirdetett országos tehetségkutató verseny miskolci etapját, melyet 2013 óta rendszeresen megtartunk – hangsúlyozta Hankó Vanda, a Helynekem programszervezője. Mint mondta, a győztes zenekar bekerül a budapesti döntőbe. Hímer Bertalan Paya, az MKK programszervezője, a Rockin­form főszerkesztője arra hívta fel a figyelmet, hogy a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. jóvoltából csaknem 60 zenekari tag elszállásolására is lehetőség nyílik 13-án este, pusztán jelképes összegért.

(A borítóképen: Majorné Bencze Tünde, Andrásik Remo, Hankó Vanda és Hímer Bertalan, a szervezők)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában