MINI Art-űr

2022.01.14. 16:00

Tapintható közelségben a közönséggel

Cáfolják a megállapítást, amely szerint a dzsessz-rock és a blues ma már nem érinti meg az embereket.

PGY

Forrás: Olvasónktól

Forras: Olvasónktól

A MINI Art-űr formáció három éve alakult, ismert zenekarokban – Slamo No, Pataky Művek, Legi-Team, Roulette, BMV – korábban már nevet szerzett miskolci zenészekből. Tagjai Völgyi „Bécó” Béla Tibor (fuvola, ének), Gajdán „Szabi” Szabolcs (billentyűs hangszerek), Kiss-Rásztóczki Zoltán (basszusgitár), Palácsik „Béla Jr.” (dob).

 

Továbbviszik

 

„Legfőbb célunk, hogy cáfoljuk azt a megállapítást, amely szerint a dzsessz-rock és a blues ma már nem érinti meg az embereket, illetve továbbvigyük és folytassuk a műfaj kiemelkedő zenekara, Török Ádám és a MINI együttes munkásságát, eszmeiségét – mondta el a zenekar frontembere. – Részemről ez egy különös történet, hiszen a hetvenes évek elején – pont a MINI és a Syrius hatására – elkötelezetten kizárólag progresszív zenét játszottam, majd hosszú évtizedek kalandozásai, számtalan formációban való megszólalás után elérkezettnek láttam az időt visszatérni a zenei gyökerekhez. Török Ádám az első pillanattól kezdve pozitívan állt az ügyhöz, amiben persze szerepet játszott hogy már a legendás ’73-as diósgyőri fesztivál előtt is ismertem távolabbról. Részleteket még nem árulhatok el, de terveink szerint belátható időn belül valami extra, Ádámmal közös zenei csemegével lepjük majd meg a rajongókat.”

 

A MINI Art-űr eddigi fellépései, azok sikere visszaigazolta előzetes elvárásaikat, olyannyira, hogy még a nagyobb szabású, ezreket megmozgató szabadtéri rendezvények, mint a Kocsonyafesztivál is, tekintélyes nézőszámot hoztak. Ma is rétegzenének számít, de stabil a közönség Miskolcon, természetesen igazi közege a kisebb klubokban van, ezeken a helyeken él igazán az az érzés, fíling.

 

„Minden koncertünk más, hiszen az improvizációk ezt eleve garantálják, de gyakorta abban a pillanatban változik az egész koncepció, ahogy bekonferálom a következő számot. Mostani koncertünk helyszíne, a Corner Stage tipikusan ilyen hely. A közönség szinte belebújik a mikrofonba, tapintható közelségben vagyunk egymással, a zene közvetítésével pedig kialakul az a kölcsönös rezonancia. Megtalálod a barátságot, a békét” – fogalmazta meg a zenekarvezető, Völgyi „Bécó” Béla Tibor.

 

(A borítóképen: A MINI Art-űr január 15-én este 8-tól lép fel Miskolcon)

Ezek is érdekelhetik