Ezt írtuk 1961-ben

2021.12.31. 07:30

„Éppen most vágjuk le a tizenkettedik malacot”

Malacvisítást hallott az újságíró a telefonkagylóból, amikor az Avas Szálló konyháját hívta.

ÉM

Fotó: Shutterstock

A konyha főszakácsa és vezetője magyarázta meg a hallottakat: „Éppen most vágjuk le a tizenkettedik malacot, az újévi, illetve a szilveszteri ünnepi menü egyik fő ínyencségét. Eddig már 440 vacsorát rendeltek meg. A legínycsiklandóbb a ropogós malacsült lesz, pezsgős káposztával és burgonyával. Lesz házi disznótoros vacsoránk s temérdek farsangi fánkunk. Kinek-kinek ízlése szerint, bőséges szilveszteri menüt tálalunk.” Az étterembe az ország csaknem minden tájáról érkezett bor. Van bőven pezsgő és rövidital. Bizonyára az egyik legkeresettebb ital lesz a narancsbólé – előlegezte meg a nyilatkozó az Észak-Magyarország 1961. december 31-i számában.

 

(A borítóképen: Szilveszteri sült malac)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában