díjak

2021.11.19. 17:23

Rangos elismerés a Miskolci Egyetem oktatóinak

A Magyar Felsőoktatás Napja alkalmából Eötvös József-díjat, Apáczai Csere János-díjat és miniszteri elismerő okleveleket vehettek át a miskolci felsőoktatási intézmény tanárai.

Forrás: Vajda János

Forras: Vajda János

Dr. Kenderes György, az Állam- és Jogtudományi Kar Civilisztikai Tudományok Intézetének egyetemi docense Eötvös József-díjat kapott.

1981-től, a kar alapításától oktat Miskolcon. Az eltelt 35 évben is fáradhatatlanul, magas minőségben, innovatív módon látott el oktatói feladatokat. Gyakorlati tapasztalatokon alapuló szakmai és tudományos felkészültsége országos szinten elismert. A tudomány képviselőjeként elnöke a MAB Munkaügyi és Szociális Munkabizottságának, továbbá az MTA Köztestületének, és tagja a Magyar Munkajogi Társaságnak. Az intézet által jegyzett munkajog és ahhoz kapcsolódó tárgyak oktatásban kiemelkedő szerepet vállal, kitűnő előadó. Tudományos eredményeit a mindennapi oktatáson túl számos publikációban sikerrel adja át. Munkásságával nemcsak a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának magas oktatási színvonalához, hanem annak hazai és nemzetközi tudományos elismeréséhez is nagymértékben hozzájárul.

Kriminológia

Csemáné dr. Váradi Erika Judit, az Állam- és Jogtudományi Kar Bűnügyi Tudományok Intézetének egyetemi docense, Apáczai Csere János-díjat vehetett át.

Az állam- és jogtudományok, különösen a kriminológia és az alternatív vitarendezés témakörében végzett kiemelkedő hatású oktatási-nevelési és tudományos munkája, a felnőttképzés, valamint az oktatásmódszertan fejlesztése terén, a kar tudományos-és nemzetközi, majd tanulmányi dékánhelyetteseként szerzett érdemei elismerésképpen.

Vegyészmérnöki képzés

Miniszteri elismerő oklevélben ketten részesültek.

Egyikük Hutkainé Göndör Zsuzsanna, a Műszaki Anyagtudományi Kar Kémiai Intézetének mérnöktanára. A Műszaki Anyagtudományi Karon végzett több mint 40 éves példamutató oktatói tevékenység után vonul nyugállományba. A fizikai kémia tantárgy keretében és a laboratóriumi gyakorlatok vezetése során végzett lelkiismeretes és diákközpontú oktatói tevékenységével kivívta a kollégák és a hallgatók szeretetét, megbecsülését. A vegyészmérnöki képzés beindításában szerzett érdemei elévülhetetlenek.

Duális képzés

Dr. Mende Tamás, a Műszaki Anyagtudományi Kar Fémtani, Képlékenyalakítási és Nanotechnológiai Intézetének egyetemi docense, dékánhelyettese, szintén miniszteri elismerő oklevélben részesült.

2009 óta dolgozik az egyetemen oktatóként, hatodik éve a Műszaki Anyagtudományi Kar dékánhelyettese. A beiskolázás területén végzett példamutató tevékenységével az egyetemi polgárok és a partnervállalatok elismerését is kivívta. A duális képzés motorjaként és a hallgatókhoz fűződő közvetlen kapcsolatával kiemelkedő szerepet játszik a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Kar hírnevének növelésében. Az Országos Magyar Kohászati és Bányászati Egyesület egyetemi szervezetének titkáraként jelentős szerepet játszik a selmeci diákhagyományok ápolásába.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában