valóra vált álom

2021.11.08. 13:00

A Balaton volt a gyerekek ajándéka

Valóra váltotta a hernádnémeti hátrányos helyzetű gyerekek álmát a megyei önkormányzat segítségével.

Szaniszló Bálint

Forrás: Olvasónk küldte

Az ifjú pék, Galamb Alex kezdeményezésére másfél éve jött létre a Sütni jó kampány, amely ma már alapítvány formájában működik. Alex legfontosabb célja a hátrányos helyzetű gyerekek pályaorientációja. „Legyenek pékek, vagy cukrászok, vagy amik igazán szeretnének. A lényeg, hogy merjék megvalósítani az álmaikat” – fogalmazott.

„Kis védenceim megfogalmazták, hogy szeretnének eljutni a Balatonra. Kapóra jött a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat, Bánné dr. Gál Boglárka elnök asszony anyagi segítsége. Sikerült kapcsolatba jutni az Angyalka Batyuja Alapítvánnyal, akik vállalták, hogy kilenc gyereket vendégül látnak Keszthelyen.”

Öt nap boldogság

A kis csapat öt teljes napot volt a Balatonnál, és a gyerekek kényemét a keszthelyi civilek és vállalkozók, Vonyarcvashegy polgármestere, Pali Róbert biztosította. A szállást pedig a Magyar Máltai Szeretetszolgálat adta.

„Programok egész sora várta a gyerekeket. Például a Szépkilátó, ahonnan a teljes Balatont be lehet látni, vagy a Római-forrás, a tapolcai Malom-tó, Zalahalápon a tanösvény, hajókázás a magyar tengeren, a Vadászati Múzeum, a vasúti kiállítás és a gyönyörű Festetics-kastély, nem is szólva a fürdőzésről a Balatonban.

Megyeriné Borovits Zsuzsanna, az Angyalka Batyuja Alapítvány elnöke így emlékezett vissza: „Nagyon nagy örömünkre szolgált, hogy Alex és a gyerekek nyaralását megszervezhettük. Rengeteg környékbeli család segítségével pillanatok alatt összeállt az ötnapos pihenés programja az ellátással együtt.”

„A gyerekeket nagyon nagy szeretettel vártuk. Rengeteg színes programmal, helyi látványosságok megtekintésével tettük színesebbé az itt-tartózkodásukat. A pár nap alatt igazán a szívünkbe lopták magukat. Talán elég volt ez a pár nap is, hogy érezzék, törődünk velük, hogy ha tanulnak, akkor igenis elérhetnek bármit. Azt biztosan mondhatom, mi sokat kaptunk tőlünk, amit szavakkal nem lehet kifejezni.”

(A borítóképen: A boldog gyerekcsapat és mentoraik)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában