segítség

2021.10.03. 14:00

Egy teherautónyi adomány érkezett

Sok családnak tud majd segíteni a Zsófi-ReményVár Egyesület a nagylelkű embereknek köszönhetően.

Hegyi Erika

Forrás: Olvasónk küldte

Egy egész teherautónyi adományt kapott a Zsófi-ReményVár Egyesület a fővárosi Ceva-Phylaxia Oltóanyagtermelő Zrt.-től. Az egyesület hosszú évek óta olyan szerény körülmények között élő családoknak segít, ahol a szülők gyermekeket is nevelnek.

– A cég keresett meg nyár vége felé – idézte fel az előzményeket Ináncsi Gergely, a „zsófisok” elnöke. – Egy közel 900 fős vállalatról van szó, ahol minden évben gyűjtést szerveznek rászoruló családoknak. A vállalat dolgozói baba- és gyermekruhákkal, iskolaszerekkel, iskolatáskákkal, valamint tisztálkodási és tisztítószerekkel járultak hozzá a gyűjtéshez. A cég ezután kezdett keresgélni, hogy kinek ajánlja fel az igencsak komoly mennyiségű adományt. Végül valamilyen úton-módon eljutottak hozzánk. Megkérdezték, tudjuk-e fogadni a felajánlott holmikat, mi pedig természetesen örültünk neki. Azonban kiderült, a mi közepes méretű, dobozos teherautónkba nem fér be az 50 nagy doboz és a tisztálkodási szerekkel teli szatyrok. Így a cég a szállítást is megoldotta a napokban – sorolta az egyesület elnöke.

Elmondta azt is, hogy jelenleg 12 családot támogatnak rendszeresen, de mellettük mindig akad egy-két család, melynek alkalomszerűen van szüksége segítségre. Tartják a kapcsolatot a családsegítőkkel is, akik kapcsolatban vannak a nehéz sorsú családokkal. Ha szólnak, hogy szükség lenne adományra, akkor az egyesület tagjai csomagot készítenek, a családsegítők pedig eljuttatják az illetékesekhez.

Élelmiszerek

– Két héttel ezelőtt tartós élelmiszert is gyűjtöttünk a megszokott módon, az élelmiszerüzletekben, hiszen a kevés pénzből élő embereknek erre is nagy szükségük van – tette hozzá Ináncsi Gergely.

Megtudtuk tőle, hogy október 16-án megrendezik az I. Zsófi Jótékonysági Batyus Bált, melyre bárki elmehet, aki rendelkezik védettségi kártyával.

A mulatság este 7 órakor kezdődik Emődön, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában.

Lesz élő zene, tánc és tombola, meglepetésműsor. Aki nem tud elmenni, támogatójegyet vásárolhat, ezzel az egyesületet, általa a gyermekes családokat segítve.

(A borítóképen: Jó helyre kerül a segítség)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában