Nemzedékek Találkozója

2021.09.19. 09:00

Nemzedékek találkoztak

Idén a helyi gimnazisták mutatkoztak be műsorukkal a Nemzedékek Találkozója szépkorú fellépőinek.

Detzky Anna

Forrás: Olvasónktól

A pandémia miatt egy év kihagyással tizen­nyolcadik alkalommal rendezte meg a Nemzedékek Találkozóját a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége (NYÉSZ) 2021. szeptember 11-én, az Encs Városi Sportközpontban. Az esemény házigazdája az Encsi Művelődési és Sportközpont, Könyvtár volt – tájékoztat honlapján a megyei NYÉSZ.

Százharminc fellépő

– Sikeresnek tartom a találkozót, mert kétszáz nyugdíjas, ebből 34 művészeti csoport, összesen százharminc fellépő vett rajta részt annak ellenére, hogy tavaly nem tudtuk megtartani a rendezvényt. Idén pedig más nagy kulturális eseményeket is szerveztek ezen a hétvégén – mondta Lukács-Pete Mária, a szövetség elnöke. – Encs város tartalmas bemutatkozása után, Mikola Gergely polgármester tolmácsolásában, az Encsi Váci Mihály Gimnázium és Kollégium diákjai léptek fel egy tánccal. Krusóczki Ferenc vezetésével a helyi Évgyűrűk Nyugdíjas Klub tagjai pedig magyar népdalokat énekeltek. Ezt követően kezdődött el a gálaműsor, amelynek keretében szövetségünk nyugdíjasközösségei szerte a megyéből értékes színpadi produkciókat mutattak be.

A nyugdíjasszervezet többek között vonzó kulturális programjainak tulajdonítja, hogy a visszatérés óta növekedett a létszáma.

– Nyár óta klubjaink száma hárommal bővült. A jelenlegi létszám is alátámasztotta, hogy szükség van ilyen kezdeményezésekre az érdekképviseleti tevékenységünk mellett. Arra, hogy ápoljuk a hagyományokat, megmutassuk magunkat és egymást támogassuk a tehetségünk kibontakoztatásában. Emlékként hazaviszik ezt az emberek. Egyébként hatalmas sportcsarnok állt rendelkezésünkre, de mivel ötszáz fő alatti rendezvényt tartottunk, ezért viszonylag szabadon, kevés egészségügyi előírással mozoghattunk. Hálásak vagyunk támogatóinknak és szervező partnereinknek, akikkel másfél hónapos intenzív egyeztetésen és közös munkán vagyunk túl. A jövő évi találkozó védnökségére Veres Pál polgármestert kértük fel, így a helyszín 2022-ben Miskolcon lesz – számolt be a megyei NYÉSZ elnöke.

A megyei nyugdíjasok érdekvédelmi szövetségének korábbi elnöke a rendezvény hagyományaira emlékezett.

– A Nemzedékek Találkozóját összeszokott szervezőgárda rendezte meg a korábbi években, Pasztercsák Istvánné Lívia, a szövetség alelnökének vezetésével, aki az idei műsort is összeállította – hangsúlyozta Teszárovics Miklós volt elnök. – Annak idején négy apropóból jött létre a találkozó. Az első, hogy a szövetségünkhöz tartozó nyugdíjasközösségek többségében vannak olyan emberek, akik szeretnék a tudásukat, talentumaikat bemutatni, ami színpadi szereplést kíván. A második, hogy a nemzedékek között kapcsolatot teremtsünk és átjárhatóságot biztosítsunk. A harmadik, hogy megismertessük megyénk városait az által, hogy mindig más-más helyszínre visszük el az eseményt. Ilyenkor lehetőség nyílik arra, hogy megismerjük a helyi nyugdíjasklubot, a település nevezetességeit és kiránduljunk a környéken. A negyedik célunk pedig az, hogy barátságok szülessenek akár a művészeti tevékenység, akár a személyes találkozás kapcsán.

(A borítóképen: Színvonalas produkciókat láthatott a közönség a színpadon)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában