Színes programok

2021.09.21. 12:00

Nagyon várták a táborokat

Felejthetetlen élményekkel gazdagodtak a vándortáborozók a Zempléni-hegységben.

Harmadik nyáron túrázhattak a jelentkezők a Zempléni-hegységben az Erdei Vándortábor programnak köszönhetően. Az útvonalat teljesítő 23 csoportban több mint 500 gyerek és csaknem 100 kísérő vett részt. A csoportok jellemzően 60-80 kilométert tettek meg egy hét alatt, de voltak, akik 100 kilométer feletti teljesítménnyel tértek haza. A túra nyomvonalát, a táborhelyeket és a programokat idén is az Északerdő Zrt. szervezte meg, az előző évek tapasztalatai és a táborozók visszajelzései alapján.

– Nagyon örülünk, hogy az idei létszám a tavalyinál is nagyobb volt a zempléni útvonalon. Azt tapasztaltuk, hogy a tavaszi járványügyi helyzet miatt mindenki nagyon várta, hogy közösségi programon, például vándortáborban vehessen részt – mondta Zay Adorján, az Északerdő Zrt. vezérigazgatója.

Színes programok

A programok érkezéskor Pálházán, a Középkori Vízimalom és Sütőház megtekintésével kezdődtek, majd a diákok a Pálházi Állami Erdei Vasút vonalán utazva hagyták maguk mögött a civilizációt. A túrázók nehezen tudtak dönteni, hogy a Nagy-Péter-mennykőről, a Kerek-kőről vagy a Sólyom-bércről szebb-e a kilátás. Sokan látogatták meg a regéci várat, ahol az utolsó csoportok már a felújított Keleti Palotaszárnyban is körülnézhettek. Célpont volt a Megyer-hegyi tengerszem is, ahol a kilátóból eléjük táruló panoráma varázsolta el őket.

A fiatalok a táborhelyeken is igyekeztek tartalmasan tölteni az időt, a különböző játékok mellett sokan mentek el éjjeli vadlessel egybekötött kisebb túrára. Akadtak, akik a korán kelést választották a Gerendás-réten, hogy csaknem egyórás séta után a Kerek-kő ormáról csodálhassák meg, ahogy a nap előbukkan a környező hegyek mögül. A gyerekeknek általában a Gerendás-réten töltött éjszakák tetszettek leginkább, itt nomád körülmények között élhették át az erdő által biztosított szabadság érzését.

Az Erdei Vándortábor zempléni programjai után a résztvevők élményekkel telve utazhattak haza. Az Északerdő Zrt. munkatársai abban bíznak, hogy vannak köztük olyanok, akik később is visszatérnek a térségbe.

(A borítóképen: Debreceni táborozók a Zemplénben)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában