nyaralás

2021.08.26. 18:00

Zánkán üdülhetett a család

Esély volt a kikapcsolódásra azoknak is, akik szerény anyagi körülmények között élnek.

Nagy-Hankó Krisztina

Forrás: ÉM

Több ezer sokgyermekes család – köztük megyénkbeliek is – nyaralhatott idén a Balaton partján ingyen. A hosszú hétvégét pályázat útján nyerhették el, de szükséges volt hozzá a nagycsaládos egyesületi tagság. A jelentkezés már lezárult, de a megvalósítás még tart, szeptemberben is folytatódik, hogy minél többen kihasználhassák a lehetőséget. Az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány idén a családi hétvégék programsorozatra a nyáron és szeptemberben összesen kilenc alkalommal várja a családokat a Zánkai Erzsébet-táborba. A felhívás elsősorban a szűkebb családoknak szólt, a szülők akadályoztatása esetén a nagyszülők kísérhették az unokáikat. A programsorozat idén a teljeskörűen megújult táborban, tágas terekkel fogadja a családokat. Az átalakított partszakaszon homokos, tengerpartot idéző, fokozatosan mélyülő öblök biztosítják azt, hogy a legkisebbek is biztonságosan fürdőzhetnek.

Balaton-imádók

A három nap alatt egyetlen percig sem unatkoztak, számos programmal gondoskodtak a szervezők arról, hogy minden korosztály igényeit kiszolgálják – mondta el a háromgyermekes édesanya. Ágnes és családja egy Miskolchoz közeli településen él a férjével és kamasz lányaival. Rendszeresen részt vesznek a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és miskolci szervezete által szervezett programokon, aktív tagjai a közösségnek. Balaton-imádók, így ezt a lehetőséget is igyekeztek megragadni. Összességében mindent rendben találtak. Autóval érkeztek, de nem lehet a tábor területére gépkocsival behajtani, azt egy külső parkolóban kell hagyni. Onnan kicsit hosszú volt a gyalogút a szállásig, de ezentúl számukra nem okozott problémát a séta a kiterjedt területen – hangsúlyozta Ágnes. Nem is szükséges elhagyni a tábort, hiszen minden megtalálható ott. Napi ötszöri étkezést biztosítanak, de vásárolni is lehet, ha valakinek ez nem lenne elegendő – tette hozzá. Ugyan kiváló volt az időjárás, így strandolni is tudtak, de más programokon is részt vettek. Egyebek mellett hajókiránduláson voltak, kézműveskedtek, és a péntek esti Szandi-koncerten is jól érezték magukat – tudatta az édesanya. Az ő lányai már nagyobbak, de nagyon sok család egészen kicsi gyerekekkel volt ott a táborban, és nekik is bőven akadt szórakozás. A szervezők mindemellett nagy hangsúlyt fektettek a biztonságra, ami egyaránt jelenti a vízparton és vízben lévők testi épségét és a Covid-járvány miatti elővigyázatosságot is. Hiszen a szülők csak védettségi igazolvánnyal és a család minden tagjára vonatkozóan egészségügyi nyilatkozat kitöltésével léphettek az Erzsébet-tábor területére – emelte ki az anyuka.

(A borítóképen: A zánkai tábor sok családnak nyújtott nyári élményt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában