négynapos programsorozat

2021.08.02. 21:00

Ősi hagyományőrzés Imolán

Négy napon keresztül a magyarság értékeit mutatták be a gömöri faluba érkező vendégek számára.

Fotó: ME

Szakmai előadások és látványos bemutatók segítették megismertetni az érdeklődőkkel a gömöri hagyományokat Imolán. A négynapos programsorozat megerősítette lelkünkben mindazt, amire immáron több mint 1000 éve büszkék lehetünk: a magyarságunk erejét.

Sokat tesznek

– Hagyományőrző egyesületeink nagyon sokat tesznek annak érdekében, hogy történelmünk dicső hőstettei ne merüljenek a feledés homályába és ma is erőt, tartást és önbecsülést adjanak a küzdelmes napokhoz – mondta köszöntőjében Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője.

Fotó: ME
Fotó: ME
Fotó: ME
Fotó: ME

Ebből láthattak ízelítőt mindazok, akik ellátogattak a gömöri településre. A négynapos esemény során szó esett az épített értékeinkről, a rovásírásról és az ősi mesterségekről is. A hagyományőrző napok alatt volt Honfoglaláskori lovas bemutató, viadalok, szablya vívás, főzőverseny, és a Gömöri ízeket is megkóstolhatták a vendégek. A programot borkóstoló és táncházi muzsika zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában