Borsodi Vágta

2021.08.07. 20:10

Nyeregbe szálltak a huszárok

Szombaton rendezték meg a Borsodi Vágtát, a leggyorsabb huszárok pedig a Nemzeti Vágtán bizonyíthatnak.

Benépesült szombaton Hernádkak-Belegrád határa, itt rendezték ugyanis a 9. Borsodi Vágtát, valamint hagyományteremtő szándékkal az 1. Miskolci Járás Napját.

Érkezésünkkor a kishuszárok már trenírozták a lovaikat, a versenypálya mellett kialakított kis utcácskában pedig a Miskolci Járási Hivatal 28 települése mutatkozott be. Elhozták a közmunkaprogram keretében termelt termékeket, bemutatták kulturális értékeiket, és eljöttek a település művészei, híres kézművesei is.

Még a vágták indulása előtt Bodnár Marianntól Hernádkak-Belegrád Fejlesztéséért Alapítvány elnökétől, a rendezvény főszervezőjétől megtudtuk, az idei Borsodi Vágtára 16 kishuszár nevezett és 14 felnőtt huszár. A kishuszárok 10-16 év közötti gyerekek, akik pónilovak nyergében ülnek. A négy előfutamban dől el, hogy kik lesznek a döntősök, ahonnan a 2 leggyorsabb kishuszár lehet majd ott a Nemzeti Vágtán. A felnőtt huszárok 18 évesnél idősebbek, ők is előfutamban és a döntőben mérik össze tudásukat, és a legjobb 3 vehet részt az országos megméretésen.

A felnőttek között Tiszaladány képviseletében Bálint Denis volt a leggyorsabb, a kishuszárok versenyét pedig az érsekhalmi Czene Leila nyerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában