Hegyalja Rock Tábor

2021.07.14. 15:30

Rock Tokajban, „szigetes” beütéssel

Az első Hegyalja Rock Táborral életre keltenék a pandémia miatt szinte elhalt zenei életet.

Bacsó István

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

„Hegyalja Rock Tábor, ha kell a mámor!” jelmondattal új kezdeményezés lesz Tokajban – bár a régi hagyományokra építve – az első Hegyalja Rock Tábor nevű rendezvény, amely július 15–17. között esedékes a tokaj–rakamazi Tiszavirág kempingben.

Megmutathatják magukat

Horváth Ádám főszervezőtől megtudtuk, hogy elsődleges céljuk a Tokajban korábban rendszeresen megrendezett különféle rocktáborok felélesztése, a családias légkör megteremtése a rockzenére fókuszálva és építve. Azzal a törekvéssel, hogy amatőr, félprofi és profi zenészeknek teremtsenek lehetőséget arra, hogy megmutathassák magukat a közönségnek és népszerűsíthessék alkotásaikat.

„Ez a tábor semelyik fesztiválnak nem utódja, inkább a régi Hooligans- vagy Sing Sing-táborokhoz lesz hasonló. Fel szeretnénk éleszteni a korai Hegyalja Fesztiváloknak azt a régi szokását, hogy ismeretlen vagy feltörekvő bandákat hívunk meg, lehetőséget adunk számukra, hogy nagyobb közönséggel találkozva megmérettessék magukat úgy, hogy ők alkotják a műsor gerincét. Hogy a közönség ne mindig csak az összes fesztiválon egymást váltó felkapott húsz-harminc együttessel találkozzon. Mindennap lesz itt is húzónév, de a fellépők többségét a feltörekvők adják. A punktól a metálig mindenféle zenekar előfordul a műsorban, így mindenki megtalálja majd a kedvére valót” – mondta a főszervező, aki „kisfesztiválnak” is titulálta a rendezvényt, mert mint megosztotta: kicsiben kezdik, ezer, ezerötszáz főre számítanak, és igazi családi és ifjúsági tábort terveznek. Ahol napközben különböző foglalkozások, kézművesprogramok (festés, szövés-fonás...), fürdés és más vízi játékok, beszélgetések a meghívott vendégekkel, zenészekkel, közönségtalálkozók és egyebek is lesznek, mint egy igazi táborban, és késő délutántól kora hajnalig indul a buli a koncertekkel. Ha az elképzelés sikeres, jövőre bővítik majd a programokat is, például zeneoktatással, és több nagyobb, ismertebb zenekart is meghívnak.

A tábor háromnapos, és mindegyik napnak saját tematikája lesz, a rock, a metál és a punk. Aki nem kíváncsi mindegyikre, vehet napijegyet is, de aki családostól menne, annak az előreváltott bérlet éri meg jobban.

Horváth Ádám szerint, amióta megszűnt a Hegyalja Fesztivál, és nincs már a motoros találkozó sem, a környékről hiányzik az ilyen jellegű esemény, sátorozással, bulikkal. A Tisza-part miatt még egy kis „szigetes” beütése is van. 2013 előtt a sátras, fesztiválozós buliknak nagy hagyománya volt Tokajban. Az underground bandák mellett, mint a Degeneráció, a Bebukottak, a Killer Surprise és mások, ismertebb zenekarok is fellépnek a három napban, kiemelve közülük a Fatal Error, a Macskanadrág formációkat vagy a szombat este sztárját, a Moby Dicket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában