Diósgyőri Jazz Tánc Klub

2021.07.14. 13:00

Méltó módon zárták az évadot

A Diósgyőri Jazz Tánc Klub tanárai és növendékei készülnek a további megmérettetésekre.

Apagyi Beáta

20210703 Miskolc Fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország 20210703 Miskolc Évadot zártak a táncosok Évadzáró gálát tartott a Diósgyőri Jazz Tánc Klub szombaton az Ady Endre Művelődési Központban. A klubban már 4 éves kortól ismerkednek a gyerekek esztétikus testképzéssel, a klasszikus balett alapjaival, valamint a modern-kortárs tánctechnikák világával. Nemrég hosszú idő után a klub versenycsapata ismét megmérette magát a Balatonnál, a Magyar Látványtánc Sportszövetség Országos Bajnokságán. Fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország

Fotó: Bujdos Tibor

Emberpróbáló másfél éven van túl a Diósgyőri Jazz Tánc Klub, ennek ellenére egy év kihagyás után végre méltó módon tudta lezárni az évadot: táncgálát tartott az Ady Endre Művelődési Házban.

– Tavaly a gála megrendezésére nem volt lehetőségünk a korlátozások miatt, de idén erőnkön felül, a családok, szülők és a gyerekek támogató hozzáállásának köszönhetően sikerült megvalósítani, amit egyébként normális esetben minden évben megtartunk – tudtuk meg Olaszné Szenczi Zitától, a klub vezetőjétől, táncpedagógustól. – A rendezvényen a növendékeink mutatták be a tanév során tanultakat. Továbbá már hagyománnyá vált, hogy gálaműsorunkra vendégszereplőket is hívok. Idén a Crazy Dance és a Főnix Táncsport Egyesület felnőttcsoportjai kaptak szerepet. Pallai Zsolt, a Főnix TSE vezetője egyébként több koreográfiánk megalkotója is – tette hozzá.

A korlátozások alatt

– Szerencsére a tanítványaink nagy része rendelkezik versenyengedéllyel, így a versenycsoportokkal folyamatosan tudtunk személyesen is találkozni, próbálni. Azokkal a csoportokkal, amelyekkel nem veszünk részt versenyeken, csak az online felületek segítségével kerekedtünk felül a nehézségen. A legkisebbekkel, az ovisainkkal pedig május hónaptól folytathattuk a próbákat ott, ahol november elején abbahagytuk – folytatta Olaszné Szenczi Zita.

– Ami a továbbiakat illeti, július 17-én és 18-án lesz az Abigél Országos Minősítő Táncfesztivál, melyen megméretjük gyermek- és junior-versenycsoportjainkat, valamint gőzerővel készülünk az október 23-ai Európa-bajnokságra.

Tánctábort tartanak

– A táncgála után sincs megállás: a gyerekeknek korcsoportos bontásban, két turnusban tartunk tánctábort, míg a junior növendékeinknek augusztusban rendezünk Bogácson egy hatnapos edzőtábort – sorolta a táncpedagógus.

Büszke csapatára

– Boldog vagyok, hiszen a nehézségek ellenére is eredményesen tudtunk dolgozni. Köszönhető ez annak, hogy egy összeszokott jó közösség a miénk. Középiskolás tanítványaink közül sokan óvodás koruktól tánccsoportunk tagjai. És amire a legbüszkébb vagyok, hogy a tánctanárok, akikkel együtt dolgozom, szintén az én tanítványaim közül kerültek ki. Jordán Virág és Szűcs Vanda a versenycsoportok oktatói, Fehér Annamária pedig az utánpótlás nevelésében van segítségemre.

– Szeretném megköszönni táncos tanítványaimnak, szüleiknek, hogy kitartottak ebben a nehéz időszakban is mellettünk, kollégáimnak pedig a fáradhatatlan, kiváló szakmai munkájukért mondok köszönetet – emelte ki Olaszné Szenczi Zita, a Diósgyőri Jazz Tánc Klub vezetője.

(A borítóképen: Pillanatkép a Diósgyőri Jazz Tánc Klub gálaműsorából)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában