ünnepség

2021.07.03. 10:00

Már biztonságban interneteznek a Senior Suli végzősei

Átvehették oklevelüket a Senior Suli első végzős osztályának tanulói.

Balogh Csilla

Dobos Lszl s Kiss Gbor

Fotó: Bujdos Tibor

Az ünnepséget a Miskolci SZC Kandó Kálmán Informatikai Technikumban tartották pénteken, ahol elhangzott, a hazánkban egyedülálló Senior Suli Programhoz harminc szépkorú csatlakozott.

Segítő fiatalok

„Óriási élmény volt számomra ez a tanfolyam! Fantasztikusak voltak a fiatalok, akik mentorként segítettek nekünk a tanulásban. Bár tudtam már használni az internetet, de most megtanultam biztosan és biztonságosan kezelni azt. A leghasznosabb mégis az volt, hogy megtanítottak bennünket arra, miként használhatjuk a világhálót információszerzésre és a külvilággal való kapcsolatok fenntartására” – mondta Görögh Lászlóné, a huszonhét boldog és elégedett végzős egyike.

A május közepén kezdődött tanfolyam hallgatóit a Miskolci SZC Kandó Kálmán Informatikai Technikum harminc diákja segítette és támogatta önkéntes alapon a Miskolci Szakképzési Centrum videós, oktatási tanagyagainak az elsajátításában. – Átbeszéltük a videós anyagokat, kiértékeltem a feladatokat és szükség esetén elmagyaráztam az érthetetlen részeket, vagy éppen játékos feladatokkal segítettem a tanultak gyakorlatban történő felhasználását – magyarázta Halasi Márk, a Miskolci SZC Kandó Kálmán Informatikai Technikum 10. c osztályos tanulója, aki elmondása szerint maga is sokat tanult a közös munkából.

A Senior Suli Programot a Miskolci Szakképzési Centrum a Harmadik Kor Egyeteme Miskolc Közhasznú Alapítvánnyal együttműködve hozta létre az idős korosztály digitális tudásának fejlesztésére. „Az itt létrehozott önálló tematikával és követelményrendszerrel, valamint a diákok bevonásával tudomásom szerint országosan is egyedülálló online programot valósítottunk meg” – mutatott rá Dobos László, a Harmadik Kor Egyeteme Miskolc Közhasznú Alapítvány elnöke.

Korunk kihívásaira válaszolva s kifejezetten az idős korosztály igényeire szabva a Miskolci Szakképzési Centrum formabontó, új képzési kurzust alakított ki. „Tizenegy részből álló videósorozatot állítottunk össze. Az oktatási anyagba a napi szinten használható ismeretek kerültek bele, mint például az internetes tartalomkeresés, az e-mail-fiók készítése, az online levelezés, a digitális térben megvalósuló kikapcsolódási és szórakozási lehetőségek megkeresési módjai, az online térben való biztonságos jelenlét és az okostelefon használata” – fejtette ki a program lényegét Kiss Gábor.

A Miskolci Szakképzési Centrum kancellárja hozzátette: a tizenöt-huszonöt perces videóanyagok elérhetőek a www.seniorsuli.hu oldalon. Bárki, bármikor megtekintheti azokat, s reményeik szerint lesz folytatás is.

(A borítóképen: Dobos László és Kiss Gábor köszöntötte a szeniorokat)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában