Fesztivál

2021.07.13. 19:00

Feltámad a fesztiválozás Hegyalján

Helyi és országosan ismert zenekarokkal is találkozhat a környék rockzenére éhes közönsége 2021. július 15-e és 17-e között az első Hegyalja Rock Táborban.

Bukovenszki-Nagy Eszter

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

A szervezők nem titkolt szándéka, hogy felélesszék az egykor oly népszerű, ám néhány éve megszűnt fesztiválozást Tokajban és Rakamazon. Az ötlet Horváth Ádám, a szerencsi Hatás Alatt zenekar gitárosának és tokaji barátja, Cserés Józsefnek a fejéből pattant ki, akik mellé azonnal beszálltak a barátok, ismerősök, munkatársak is.

– Életem első fesztiválja volt a Hegyalja, ami a környékbelieknek legendás, ha mondhatom. Nagyon szerettük, minden nyáron ott voltunk és borzasztóan sajnáltuk, amikor kiderült, hogy nem lesz többé. Sőt, utána nem sokkal később a Black Dragon motoros találkozó is megszűnt. Igaz, voltak próbálkozások 2013 után a fesztivál újraélesztésére, de így vagy úgy mindegyik kudarcba fulladt végül. Szóval a környéken nem igazán maradt más alternatív, rockzenei rendezvény, aminek itt a térségben hagyománya van, esetleg a Campusra lehet elmenni, de az is Debrecenben van, 100 kilométerre innen. Hiányzott az igazi családias, sátorozós fesztiválélmény, ezért gondoltunk egy nagyot, és kitaláltuk, hogy majd mi csinálunk egyet – mesélt a kezdetekről Horváth Ádám. – Tavaly is szerettünk volna már valami megmozdulást, de a járvány miatt nem jött össze. Végül 2020 októberében fogtunk hozzá és kezdtük el komolyabban szervezni.

Különböző stílusok

A fellépő zenekarok nagy része a szerencsi és tokaji térségben élő fiatal alternatív, underground zenekarokból áll, de olyan ismert nevek is elfogadták a meghívást, mint a Fatal Error, a Macskanadrág, vagy a Moby Dick.

– A három napon három különböző stílus képviselői lépnek fel a Tiszavirág Campingben. Lesz punk nap, rock nap és metál nap, minden este egy-egy nagyobb névvel, a koncertek után pedig rockdiszkóban mulathatnak hajnalig a fesztiválozók. Érkezik Debrecenből Kővári Piroska is, vele interaktív beszélgetésekben lehet részt venni. Többek között olyan témák lesznek terítéken, mint hogy tényleg halott-e a rock zene, vagy hogy mi is az a „cicametál”. Ezen kívül kézműves sátor várja majd napközben az érdeklődőket, ahol Huttkay Tímea, bútorfestő iparművész segít alkotni, akinek egy népi motívuma került az egyik karszalagunkra – avatott be a részletes programba a főszervező.

Összetették, amijük van

Azt is elárulta, hogy az elsőre őrültségnek tűnő vállalkozást mindenki támogatta a környezetükben valamilyen módon. A barátai és a zenekar azonnal mellé álltak, toboroztak ismerős bandákat, összedobták a hangcuccokat. Ádámnak van egy családi vállalkozása, de semmilyen pályázaton nem vettek részt, mindenki összetette, amije van, mondta.

– A könyvelőnknek például van egy kis nyomdája, ők készítették a plakátokat, molinókat. Nekünk van egy klubkoncert méretű hangtechnikánk, abból lesz a kisszínpad. De a weboldalra, grafikára is volt ismerős, aki örömmel vállalta a feladatot. Egyszerűen összefogtunk, hogy egy szívünknek kedves rendezvény hangulatát nosztalgiából visszahozzuk az embereknek, zenéljünk és szórakozzunk egy jót, mint régen. Végül összejött huszonegy zenekar, egy rockdiszkó, beszélgetős műsor, strandolás, de lesz hajókirándulásra is lehetőség. Ha Isten is úgy akarja, talán kinövi magát ez a kezdeményezés, egyre komolyabb fellépők jöhetnek, és feltámadhat a hegyaljai fesztiválozás – tette hozzá végül Ádám.

A részletes program elérhető a Hegyalja Rock Tábor Facebook-oldalán. A buliból mi is jelentkezünk majd élőben interjúkkal, fotókkal és videókkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában