Avasi Kvaterka

2021.06.08. 08:45

Borozgatás, jókedvvel az elvonuló felhők alatt

Kvaterkázással ajánlották az érdeklődők figyelmébe a történelmi Avast az elmúlt hétvégén.

Bacsó István

Fotó: Bujdos Tibor

Miskolc látható értéke a város közepén magasodó Avas. Évek óta sokat tesznek azért, hogy az idegenforgalomban, a gasztronómiában, a szórakozásban a legmesszebbmenőkig kihasználhassák a történelmi hely kínálta lehetőségeket.

Sokan kitartottak

Az egyik ilyen, már hagyományosnak mondható rendezvény a kvaterka. Most szombaton az időjárás nem volt ugyan kegyes, mégis megtelt az avasi pincesor vidáman beszélgető, borozgató emberekkel.

Hosszú kényszerszünet után tért vissza a kvaterka a pincesorokra. Szálltak a finom illatok a grillekről, fazekakból. Szólt a vidám zene, és már a kezdés után nem sokkal szép számban gyűlt a mulatni, de legalább lazítani vágyó nép. Avagy kvaterkázni, beszélgetni egy jót, kimozdulni végre a szabadba, szabadon, leülni egy pohár jó borocska és egy szép szelet sült hús mellé és csak lenni. Élni újra. Mosolyogni minden ismeretlenre, aki szembejön, vagy elmegy az asztalunk mellett.

Mit nekünk eső?

Mert ilyen ez a kvaterkázás Miskolcon. Mit nekünk eső is? Van esernyő és esőkabát. Előbb-utóbb minden felhő elvonul. A fejünk és a kedvünk fölül is. Szóval volt egy kis eső, de sokan kitartottak. Szerencsére voltak fedett helyek, ahová behúzódhatott a közönség, és a jókedvet nem szegte meg.

A jó hír, hogy ez volt idén az első kvaterka, de nem az utolsó! – tudtuk meg Burgony Pétertől, az Avasi Kvaterka projektvezetőjétől. A kvaterka az Avasnak mindig más részén kerül megrendezésre. Ebben az évben még négy Avasi Kvaterkát terveznek, júniustól egészen decemberig. Ma már annyira ismert a kvaterka, hogy nem nehéz beszervezni a részvételre a pincéket. De még bőven van teendő azért, hogy több pincét újítsanak fel, nyissanak meg, hiszen régen közel nyolcszáz pince volt itt, köztük olyanok is, amelyekben egy szekér is meg tudott fordulni. Most sok gazdátlan. A szervező szerint mindenkinek szívügye lett az avasi pincesor, folyamatos lesz a fejlődés.

Enni- és innivalóval, jó zenével várták szombaton a történelmi Avasra a kvaterka résztvevőit. Fellépett a többi között az Agyagbanda, és akusztikus koncertet adott Szécsi Viki és Mihula Vihajlo.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában