Anyák napja

2021.05.02. 09:00

Meglepetések anyák napjára

A saját kezűleg készített ajándékokkal személyesebbé varázsolhatjuk az ünnepnapot.

Apagyi Beáta

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Néhány, a jeles nappal kapcsolatos egyszerűen kivitelezhető ötletet ajánlunk az ajándékozók figyelmébe.

Jogosan feltételezhetjük, hogy a legtöbb édesanya, nagymama kedveli a növényeket, így egy egyedi külsejű virágcserép ideális ajándék. Az elkészítéséhez válasszunk egy szép textíliát, és vágjunk ki belőle akkora méretet, ami körbetekerve befedi a virágcserepünket. Az alsó és felső részén hagyjunk rá annyit, hogy be tudjuk hajtani, így teljesen be lehet vonni az anyaggal a felületet. A kivágott vászondarabot egyszerűen csak ragasszuk rá a cserépre, és kész is az egyedi ajándék. Ha már virág, maradhatunk ezen a vonalon, hiszen nem is gondolnánk, de tojástartóból is készíthetünk csokrot.

Együtt a tesókkal

A vidám képet nagyon egyszerűen el tudjuk készíteni. Egy vászonképet fessünk le akrilalapozóval, majd hagyjuk megszáradni, és körülbelül 2 óra múlva fessük le sárgára. A virágokhoz vágjunk szét egy tojástartó dobozt, majd különböző színűre fessük be a darabokat. Ragasszunk egy-egy színes gombot a virágok közepére, majd ragasszuk fel őket virágcsokor alakban a vászonképre. Végezetül a virág szárát és néhány dekorációs gombot szintén ragasztóval erősítsük oda a képre.

Végezetül pedig egy nyugtató hatású, levendulás fürdősó elkészítésének módját osztjuk meg a kedves olvasóval. Amihez nem kell más, mint egy csésze tengeri só, két evőkanál friss vagy szárított levendula, 10-15 csepp levendula-illóolaj, néhány csepp levendulaszappan színezék gyanánt.

Töltsük egy jól zárható üvegbe a sót, a gyógynövényeket, illóolajokat, majd hagyjuk néhány napig állni, hogy összeérjenek az illatok, a hatóanyagok.

Ilyen és ehhez hasonló ötleteket egyébként tucatszám találhatunk az interneten.

Az idősebb testvérek felügyelete mellett pedig akár a legkisebbek is segíthetnek a készülő ajándéktárgyak kivitelezésében.

Az összhangban eltöltött időt valószínűleg az anyukák is díjazni fogják.

(A borítóképen: Saját kézzel díszített cserép)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában