táncos kihívás

2021.05.16. 19:00

A segítők Jerusalema-tánca

Az egyesület tagjai sok családot, intézményt támogatnak. Másokat is erre ösztönöznek.

Hegyi Erika

Forrás: Olvasónk küldte

Egyre több közösség, baráti társaság vállalkozik arra, hogy teljesítse az úgynevezett Jerusalema-táncos kihívást. Az interneten különböző koreográfiákat láthatunk, és szinte minden táncos csoport mást és mást szeretne üzenni vele. A Zsófi-ReményVár Egyesület tagjai azért vállalkoztak a kalandra, hogy felhívják a figyelmet, saját környezetünkben is sok olyan család, ember, közösség él, akiknek szükségük van embertársai segítségére. Csak észre kell venni őket, és tenni kell értük. Nem utolsósorban pedig csapatépítő programnak is kiváló volt a közös tánc.

Játékokat vittek

Az egyesület célkitűzése, hogy a gyermekes családokat támogassa. Egy-egy váratlan betegség vagy tragédia az egész családot szegénységbe taszíthatja. Előfordul, hogy a szülő a gyermek betegsége miatt nem tud dolgozni, vagy a szülő lesz beteg, ami miatt megint csak annyira csökken a bevételük, hogy sokszor élelmiszerre sem futja.

Ináncsi Gergely, az egyesület elnöke elmondta, az egyesületet 6 éve alapították. Tíz állandó tagja van és körülbelül tíz önkéntese. A rászoruló családokat élelmiszerrel, tisztasági és tisztálkodási szerekkel segítik. A járvány idején a gyerekeknek vitaminkészítményeket vittek, hogy erősödjön az immunrendszerük. Több intézményt támogatnak. Ruhákkal, fejlesztő eszközökkel segítik a fogyatékos embereket gondozó otthonokat. Legutóbb az abaújkéri óvodának vittek játékokat, amelyekkel a gyerekek az udvaron is tudnak játszani: labdákat és hulahoppkarikákat.

– Sokszor arra van szükség, hogy egy-egy szülőt az ügyintézésben segítsük, hiszen legtöbbször nem tudják, milyen lehetőségük van állami támogatásra. Olyan is előfordul, hogy gyógyszert váltunk ki, vagy orvoshoz visszük valamelyik támogatott család tagját – sorolta Ináncsi Gergely.

Kérdeztük tőlük, honnan ez a sok jóság és önzetlenség. Mint fogalmazott, az egyesület tagjai mindannyian átlagon felüli szociális érzékenységgel rendelkeznek. Valami olyan esemény történt az életükben, ami arra az útra terelte őket, hogy tegyenek másokért.

(A borítóképen: A Zsófi-ReményVár Egyesület Jerusalema-tánca)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában