kezdeményezés

2021.04.25. 15:00

„Fogadj örökbe egy virágtartót!”-mozgalom Mezőnagymihályon

„Fogadj örökbe egy virágtartót!” címmel indult mozgalom Mezőnagymihályon.

Himer Edina

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A felhívás a Kultúrsarok – Mezőnagymihály közösségi oldalon jelent meg, ahol figyelemfelhívó plakát formájában tájékoztatták a lakosságot a kezdeményezésről.

Egy virág mindig fel tudja dobni a látványt, legyen az egy fotón, a természetben, az asztalunkon lévő vázában, vagy az utcák mentén. Nem lesz ez másképp Mezőnagymihályon sem, ha megvalósul a terv. A cél az, hogy a kis község virágos településsé váljon.

A növények „örökbefogadásához” szükséges eszközöket, anyagokat – a virágtartókat, a ládákat, a földet és a virágokat – az önkormányzat biztosítja az erre vállalkozók számára. Eleinte a település frekventált helyeire tervezték a virágtartókat, viszont minden jelentkezőnek szerettek volna lehetőséget biztosítani, így kisebb utcákban is jelen lesznek a mutatós növények.

19 darab virágtartónak kerestek gazdát, és a felhívást követően nem sokkal ez meg is valósult, ami rámutat arra, hogy van érdeklődés ilyen jellegű kezdeményezésre. Terveznek még hasonló mozgalmakat a közeljövőben, amelyekről remélik, hogy szintén sikeresek lesznek, hiszen az ilyen megmozdulásoknak közösségkovácsoló ereje is van – tudtuk meg Gulyásné Szabó Brigittától, a település alpolgármesterétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában