A vakcina védelem!

2021.04.24. 19:30

A tapasztalat mondatja: minden jobb, mint a betegség

Bár elővigyázatos volt, mégis elkapta a betegséget Rácsok András lelkipásztor. Az oltásra pedig már akkor regisztrált, amikor elérhetővé vált a regisztrációs oldal.

20210415 Arnót fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország Az épülő református óvoda épület. képen: Rácsok András lelkész

Fotó: Ádám János

– Úgy gondolom, hogy a járvány megjelenése óta próbáltam óvatos lenni, és figyelni a járványügyi szabályokra és betartani azokat, hogy ne kapjam el a vírust. Nemcsak a saját magam, hanem a kisgyermekeim, a családtagjaim, a munkatársaim és az arnóti református gyülekezet tagjainak védelme érdekében is – mondta Rácsok András lelkipásztor, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöki titkára. – Istentiszteleteket is csak akkor tartottunk, amikor egyértelmű volt, hogy nem vagyunk veszélyeztetve, egyébként maradtak az online gyülekezeti alkalmak.

Kórházi kezelésre szorult

És annak ellenére, hogy elővigyázatos volt, mégis elkapta a koronavírust és kórházi kezelésre szorult. Három hétig volt kórházban Rácsok András márciusban. Bár nem volt komolyabb kimenetelű a betegsége, de mégis voltak olyan pontok, hogy ha nem kórházban van, akkor súlyosabbra fordulhatott volna az állapota.

– Fontos tanulságot vontam le a történtekből, azt, hogy minden jobb, mint a betegség – összegezte a lelkipásztor. – Nehézlégzés, láz, tüdőgyulladás, általános gyengeség, állapotrosszabbodás, amely a gyógyulást elnyújtotta – sorolta a tüneteket. Hozzátette azt is: nehezen küzdött meg a szervezete a koronavírussal, pedig általában nem szokott betegeskedni.

Kiszámíthatatlan, ezt említette a koronavírussal kapcsolatban saját tapasztalatai alapján Rácsok András. Az oltás fontossága kapcsán pedig azt mesélte: szinte azonnal regisztrált az oltásra, már az első héten, amikor elérhetővé vált a regisztrációs oldal.

– Megerősödtem a hitem­ben, ami lehet, hogy érdekesen hangzik egy lel­­ki­pásztortól – tette hozzá. – Az élet törékeny, de ebben a törékenységben meg lehet nyugodni, hogy a Jóisten kezében vagyunk. Jólesett, hogy a betegségem alatt az arnóti gyülekezet tagjai részéről is éreztem a támogatást, a közösség aggodalmát. És minden elismerésem a kórházi dolgozóké. Azt éreztem a három hét alatt, ameddig kórházban voltam, hogy mindent megtesznek az orvosok és az ápolók. Profin, kedvesen, odaadóan és kitartóan végezték a munkájukat, amit ezúton is köszönök!

(A borítóképen: Rácsok András: minden elismerésem a kórházi dolgozóké)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában