hétvégi körkép

2021.03.08. 11:30

Világvége hangulat és roham az áruházakban

Tömeg volt a hétvégén a boltokban, sokan a bejelentett szigorítások miatt vásároltak.

Horváth Imre

Fotó: Vajda János

Már a csütörtöki, a hétfőn életbe lépő szigorításokat bejelentő kormányinfó után tele voltak az üzletek parkolói Miskolcon. Ahogy arra számítani lehetett, a hétvégén is rengetegen indultak útnak, hogy nagybevásárlást tartsanak a hipermarketekben, illetve azokban az üzletekben, amelyeknek két hétre be kell zárniuk. Szombaton a Miskolc keleti kapujában lévő hipermarketlánc, illetve a szomszédságában lévő sportszak­üzlet és ruházati nagyáruház parkolójában megállni sem lehetett. A megyeszékhelyen mindenhol nagy volt a forgalom, és a parkolók tömve voltak.

Kell a digitális oktatáshoz

A belváros két plázájában is tömeg volt. Kovács Zoltán és családja a két iskoláskorú gyermekük miatt járt az egyik plázában, mint érdeklődésünkre elmondták, a digitális oktatás miatt egy nyomtatót kellett vásárolniuk, mert a régi már cserére érett.

– Nem akartuk megkockáztatni, hogy akkor romlik el, amikor a legnagyobb szükség lenne rá, hiszen a gyerekeknek tanulni, nekem dolgozni kell majd otthonról, így mivel egyébként is terveztük a cseréjét, most elérkezettnek láttuk az időt. Emellett sportszer- és ruházati boltban is jártunk, mert szükség volt a gyerekek ruhatárát frissíteni az udvari játékhoz, és néhány sportszert is vettünk, hogy legyen mivel lefoglalniuk magukat a tanulás után – mondta el a családfő.

A Miskolc déli kapujában lévő áruházaknál is hatalmas volt a forgalom, mind a három élelmiszer-áruház tele volt, de a barkácsüzlet és a kiskereskedelmi központ üzletei is nagy forgalmat bonyolítottak.

Bevásárlás után pakolt a csomagtartóba Jablonkai Tibor, aki elmondta, nem a hétfői zárás miatt vásárolt be, hanem csak a szokásos hétvégi dolgokat vette meg.

– Az élelmiszerüzletek nyitva lesznek, ruházati vagy műszaki termékeket pedig a kéthetes zárás után is meg tudunk venni. Természetesen óvatosak vagyunk a vírus miatt, és vigyázunk magunkra, ám nem ijedtünk meg, betartjuk a járványvédelmi előírásokat, de nem zárkózunk be. Eredetileg a város másik végében lévő üzletbe szerettem volna menni, de ott olyan sokan voltak, hogy inkább átjöttem ide. Úgy vásárolnak sokan, mintha hetekre előre be kellene tárazni, de ennek semmi értelme. Az élelmiszerüzletek úgyis nyitva lesznek, a sok előre megvásárolt terméknek meg csak lejár a szavatossága – mondta el a véleményét.

Bent az áruházban elég vegyes volt a kép. Volt, aki láthatóan csak egy „szokásos” hétvégi bevásárlást ejtett meg, de sokan toltak hatalmasra tornyozott beváráslókocsikat, és pakolták tele zsugorszám ásványvízzel, hatalmas csomag WC-papírral és tartós élelmiszerrel. A slágertermékek az ásványvizek mellett a különböző üdítők, a tartós kenyerek és a vegyi áruk voltak. Ezúttal nem ürítették le a WC-papírt és papír zsebkendőt kínáló gondolasorokat, de azért hatalmas volt a vásárlás belőle. Az akciós dolgokat szombat kora délutánra teljesen „lefosztották”.

Sokan vásárolták az ültetni való gyümölcsfákat és egyéb kertészeti termékeket, jól fogyott az állateledel és a tartós tej, illetve a zöldségek, gyümölcsök is. A húsospultnál hatalmas volt a sor, a gyógyszertár előtt is, illetve a kínai üzlet és a lakberendezési áruház pénztáránál. A tömeg miatt több helyen nem tartották be a másfél méteres távolságot, és sokan érkeztek családostól, egészen kis gyerekekkel is.

(A borítóképen: Jablonkai Tibor csak a szokásos hétvégi bevásárláson volt a nagyáruházban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában