állatmentők

2021.03.31. 14:30

Megmentették a mókusok életét

A kis állatok már alig éltek, egy éjszakán át küzdöttek az életükért az állatmentők.

Hegyi Erika

Forrás: Olvasónk küldte

Három árva kismókus érkezett az elmúlt héten a Mályi Madármentő Állomásra, hiszen a természetvédők nemcsak madarakat, de bajba került kisállatokat is gyógyítanak.

A aprócska mókusok az életükért küzdöttek. Néhány óra leforgása alatt kerültek Miskolcról az állomásra. Ketten a Park utcából, ők négyen voltak testvérek, de már csak kettő érkezett élve Mályiba. Egy mókuska pedig Diósgyőrben jött a világra, az ő testvére is elpusztult. Nem tudni, mennyi időt tölthettek a fészken kívül a kis árvák, de a két testvér és a legkisebb teste is kihűlt, és nagyon gyenge állapotban voltak, amikor az állatvédők megpróbáltak életet lehelni beléjük. Ráadásul két mókusnak az orra is vérzett, az egyik pedig már alig lélegzett. A szakemberek folyamatosan melegítették a testüket és pótolták a folyadékot. Amint emelkedett a testhőmérsékletük, elkezdték a táplálásukat is. Egy teljes éjszakán át küzdöttek azért, hogy javuljon az állapotuk.

Túl a mélyponton

A szakszerű gondoskodásnak köszönhetően a mókusok pénteken már túl voltak a mélyponton. Az evés nem ment rögtön simán, mert keresték az anyjuk emlőjét és a jó, meleg bundáját. Meg kellett tanulniuk, hogyan kell cumiból enni, olvashatjuk az állatmentők beszámolójában.

Köszönetet mondtak a kis állatok megtalálóinak, hogy bevitték az állomásra, hiszen a mókuskák ezzel kaptak egy második esélyt az életre. Hétfőn már egy kedves kép jelent meg róluk, amint gondozójuk kezében szunyókálnak.

Az állatmentők felhívták a figyelmet arra is, hogy kezdődik a nyusziszezon. Ha valaki kis vadnyuszikkal találkozik a mezőn vagy az erdőben, soha ne nyúljon hozzájuk. Ha úgy tűnik, hogy a kicsik bajban vannak, akkor először valamelyik állatmentő állomást kell hívni, ahol a szakemberek az állapotfelmérés után telefonon is meg tudják mondani, hogy mi a teendő. Ha az ember megfogja a kisnyulakat, akkor sokkal nehezebb érdemben segíteni. Ha netán rossz helyen vannak a nyuszik, sok más lehetőség is rendelkezésre áll, hogy segítsünk rajtuk.

(A borítóképen: Egy éjszakán át küzdöttek az állatokért)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában