K–1

2021.03.30. 16:00

Dobogóra állt a két fiatal

Az egyesület vezetője magyar bajnokként indul a következő K–1-­bajnokságon.

Horváth Imre

Forrás: Olvasónk küldte

A járványhelyzet alatt is megtartja edzéseit a versenysportolói számára a Szikszói Oroszlánszív Küzdősport Egyesület, és indulnak azokon a versenyeken, amelyeket a pandémia alatt is megrendeznek. Józsa Sándor, az egyesület vezetője érdeklődésünkre elmondta, ugyan a hagyományos edzéseket a korábbi létszámmal nem lehet megtartani, de 15 aktív versenysportolójuk készül és van folyamatos edzésben.

Tavaly szeptemberben egy gálán kezdték a versenyszezont, ahol egy bemutatómérkőzést vívott Sándor egyik tanítványa, de ringbe lépett és bemutatkozott Héthársi Ákos, illetve maga Sándor is kötelek közé lépett egy győztes mérkőzésen. Szeptember végén az országos K–1-bajnokságon Baján ismét az övé volt a főszerep, Józsa Sándor ugyanis a DVTK-Vita Gym Muaythai Klub versenyzője is egyben, ahol Jászka Krisztián segítségével készül. Sándor -71 kilogrammban minden mérkőzést megnyert és lett magyar bajnok.

Legutóbb a napokban tartott VII. Városgazda Muay­thai Kupán voltak érdekeltek, ahol Héthársi Ákos megnyerte a súlycsoportját, míg az első versenyén részt vevő Szalai Vanessza egy bronz­éremmel zárt.

Formában van

Áprilisban is lett volna egy versenyük, de azt sajnos a napokban lefújták, így nem tudják, a fiatalok mikor tudnak legközelebb a szorítóba lépni. Ami most biztosnak tűnik, hogy Sándor a május 28-i bajai K–1-bajnokságon ismét tud majd versenyezni. Ugyan tavaly a magyar bajnokság döntőjében kiugrott a válla, így négy hónap gyógytorna következett, majd januárban kezdett edzeni, de már formában van, így nagyon várja a megmérettetést.

(A borítóképen: Jól szerepeltek a legutóbbi kupán)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában