Karneváli hangulat

2021.02.12. 14:30

Színes és „pontos” a farsang a Jezsuban

A diákok mindennap más színbe öltöznek, és szorgalmasan gyűjtögetik a pontokat.

Hegyi Erika

Fotó: Kozma István

Egész héten karneválkvíz, pontgyűjtés, színkavalkád – ez jellemzi a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium napjait.

Történetek, felvételek

A diákok és a vállalkozó kedvű tanárok is naponta más-más színű ruhába öltöznek, de nem csak a színpompa kedvéért, hiszen a színeknek jelentésük is van. Hétfőn a fekete-fehér a tisztaság és a lemondás jelképe volt, kedden a zöld a természettudatosság és növekvő élet, szerdán a kék a bölcsesség és a tudás utáni vágy, csütörtökön a piros az élet és a szeretet, pénteken pedig a lila a mértékletesség és a nagyböjtre készülés szimbólumaként jelenik meg. Az osztályok annál több pontot nyerhetnek el, minél többen öltik magukra az adott színt, tudtuk meg Bukovszki Edittől, a gimnázium nevelési igazgatóhelyettesétől.

– Egész héten egy videós csapat járja az iskolát azzal a szlogennek, hogy ,,Keressük a színes egyéniségeket és történeteket”. A hétvégére elkészül egy kisfilm, amit majd levetítünk az itt lévő gyerekeknek, de elküldjük a 9–12-eseknek is. Őket is be tudjuk kapcsolni a karneváli hétbe, hiszen a járvány miatt ők most otthon tanulnak – jelezte az igazgatóhelyettes.

A színes ruhák mellé érdekes programok társulnak a karneváli héten. A diákokra mindennap újabb és újabb, izgalmas feladatok várnak. Kedden és szerdán zenés kvízen törték a fejüket, csütörtökön az iskolában is használhatták a telefonjukat, mert QR-kódos fejtörővel kellett megbirkózniuk. Természetesen a helyes megfejtések is értékes pontokat jelentettek az osztályoknak. Pénteken pedig tombola várja a gimnázium tanulóit. A sulirádió karneváli interjúkat készített, amelyek majd fent lesznek az iskola közösségi oldalán, a videómegosztón és az Instán is.

– A karneváli héttel a közösségépítés és egység megmutatása volt a célunk, a különböző színek jelentésével pedig ezek fontosságát szerettük volna közvetíteni a gyerekek számára – tette hozzá az igazgatóhelyettes.

(A borítóképen: Színesben – egész héten)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában