Budapestről segít

2021.02.01. 19:30

Elárverezi szeretett képecskéit

Egy budapesti hölgy is szívén viseli megyénk nehéz körülmények között élő családjainak sorsát.

Hegyi Erika

Fotó: ÉM

Hobbiból készített festményeit bocsátotta jótékonysági licitre a Budapesten élő Pomlényi Sarolta, hogy a bevételt fel tudja ajánlani a Miskolci székhelyű Zsófi–ReményVár egyesületnek. Az egyesület tagjai évek óta támogatják a nehéz helyzetbe került gyermekes családokat.

Saroltát mindenki csak Sacinak hívja, ő maga pedig kis s-sel írja festményeire a nevét. Teszi ezt azért, mert úgy érzi, amatőr képeire csak akkor kerülhet nagybetűvel a neve, ha azokat érdemesnek találja. Lapunknak elmondta, hogy portfóliómenedzserként dolgozik egy magyar gyógyszergyárban. Sokszor késő este is a munkájával foglalkozik, ám amikor van egy kis ideje, ecsetet ragad, és kedvenc hobbijának él, a festésnek.

– Igazából nem értek hozzá, kizárólag saját szórakoztatásomra foglalkozom vele. Néha eszembe jut egy-egy téma, vagy a fényképeim alapján festek meg egy-egy képet. A képecskéket nem szoktam megmutatni senkinek, mert nem vagyok velük soha elégedett, de most úgy gondoltam, hogy a képek elárverezése jó formája az adománygyűjtésnek. Már sokszor tapasztaltam, hogy az emberek jók, töretlenül hiszek az emberi jóságban. Ha kiírom a közösségi oldalamra, hogy az egyesületnek mire lenne szüksége, akkor rögtön jönnek a felajánlások. A járvány azonban jelenleg akadályoz a nagyobb aktivitásban, ezért gondoltam az árverésre – mondta Saci.

Megtudtuk tőle, bár nincsenek miskolci, rokoni gyökerei, de a Zsófi–ReményVár Egyesület tagjaival még megalakulásuk előtt került kapcsolatba, amikor egy kétéves, agydaganatos kislány gyógykezelésére gyűjtöttek. Azóta is tart a kapcsolat, és ha szükség van valamire, a budapesti ismerőseit buzdítja adományozásra.

Még tart a licit

– Eddig 130 ezer forintot ajánlottak fel a képecskéimért, a licit február 3-án este 8-kor zárul. Tudom, hogy ezzel az összeggel nem váltjuk meg a világot, de sok kicsi sokra megy, és ebből a pénzből is több családon lehet segíteni – tette hozzá Saci.

(A borítóképen: Pomlényi Sarolta alkotás közben)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában