élsport

2021.01.12. 18:30

Tanárként lehet olimpikon

Mozgalmas napjai vannak a Mályiban élő Kékesi Márton volt olimpikon alpesi sízőnek.

Kolodzey Tamás

Forrás: Olvasónk küldte

A huszonöt esztendős sportember a karácsonyi és az újévi ünnepeket még itthon töltötte, majd január 2-án Ausztriába autózott.

Záróvizsgát tesz

– Sok nehézségen vagyok túl és ha minden jól megy, akkor a Nemzetközi Sí Szövetség által kiírt négy versenyen veszek részt az Obdach települést övező pályákon – mondta Kékesi Márton, majd hozzátette: – Az itteni lejtők jegesek és roppant meredekek. Az első eseményen mintegy százhúszan mérjük össze tudásunkat.

Arra a kérdésre, mely szerint a szervezők, hogyan birkóznak meg a koronavírus-járvány okozta nehézségekkel, ezt a választ kaptuk:

– A feltételek szigorúak, zárt körben, nézők nélkül szereplünk, csupán a versenyzők és az edzők lehetnek jelen. Szállást sem biztosítanak, ezt mindenki maga oldja meg úgy, ahogyan tudja.

A borsodi fiatalember négy évvel ezelőtt már rajthoz állt a dél-koreai Phjongcshangban rendezett téli olimpián, és nagyon szeretne eljutni a 2022 februárjában Pekingben sorra kerülő ötkarikás viadalra is, Kínába azonban csak a nagyon nehéz kvalifikációs sorozaton át vezethet el az útja.

Kékesi Márton az élsport mellett a tanulásban is élen jár: ebben a hónapban tesz záróvizsgát a Testnevelési Egyetemen, ahol általános tanári, gyógytestnevelő és egészségfejlesztő tanári diplomát vesz majd át, közben pedig kutatásokat végez, a síelésben gyakori térdsérülésekkel kapcsolatos biomechanikai és fiziológiai vizsgálatokkal foglalkozik.

(A borítóképen: Kékesi Márton rajtol)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában