önkéntesek

2020.12.12. 18:00

Sokan jelentkeztek az önkéntes munkára

Középiskolások építették a támfalat pénteken a Miskolci Autista Alapítványnál.

Nagy-Hankó Krisztina

Fotó: Vajda János

A Miskolci Szakképzési Centrum három iskolájából, a Miskolci SZC Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum és Szakképző Iskolából, a Miskolci SZC Berzeviczy Gergely Technikumból, valamint a Miskolc SZC Kandó Kálmán Informatikai Technikumból jelentkeztek a diákok nagyobb létszámban az önkéntes segítő munkára.

Jókedvűen segítettek

A Miskolci Autista Alapítvány Csermőkei úti székhelye került veszélybe, mégpedig az egyik épülete, ahol 20 súlyosan sérült autista fiatal lakik, ázik a hegyoldalról lefolyó víz miatt. Az épülő támfal még nem oldja meg a helyzetet, mert továbbra is problémát jelent a vízelvezetés, tudtuk meg Bohus Viktóriától, az alapítvány projektmenedzserétől, aki azt is elmondta: összesen egyébként közel 100 gondozottjuk mindennapjait veszélyezteti a probléma, ami 2019-ben jelentkezett. Ekkor kezdett ugyanis csúszni a székhelyük feletti hegyoldal. A támfal építését 2019 tavaszán kezdték el, saját erőből vásároltak gabionkosarakat, és azóta több segítséget is kaptak a munkához. A közelmúltban a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium diákjai önkénteskedtek a támfalépítésben.

A munkálatokhoz a Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház felhívására csatlakozott a Miskolci Szakképzési Centrum. Az elsősorban fizikai munkára a centrum iskoláiból több mint 30 diák jelentkezett, a fiúk mellett lányok is. A diákokkal jelen volt a „Szentpáli” oktatója, Kissné Péli Szilvia is, aki felügyeletén túl kitartó munkájával is hozzájárult a napi feladatok sikeréhez, s lapunknak elmondta: a diákok lelkesen „dolgoztak”, bízva abban, hogy hozzá tudnak járulni a lakók biztonságához.

(A borítóképen: Diákok segédkeztek a támfalépítésben)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában