Mezőkövesd

2020.12.29. 15:30

Focista az év embere

Cseri Tamást, a Mezőkövesd Zsóry FC válogatott játékosát díjazták a matyó városban.

Kolodzey Tamás

Forrás: Olvasónk küldte

A harminckét esztendős középpályás a napokban vette át a kitüntető címét Tállai András miniszterhelyettestől, a térség országgyűlési képviselőjétől, a Mezőkövesd Zsóry FC elnökétől, valamint dr. Fekete Zoltán polgármestertől.

Minden szinten

A 2019/2020-as szezon nem csupán a klub, hanem az élvonalbeli futballista számára is sporttörténelmi sikert hozott, ugyanis Cseri Tamás karrierjének legjobb idényét zárta.

Az NB I.-ben csapatkapitányként harminckét mérkőzésen lépett pályára, és hét gólt szerzett. Csapatával a negyedik helyen végzett és a Magyar Kupában is kiemelkedően szerepelt, társaival döntős volt, ezüstérmes lett.

A kiváló játékos számos elismerést kapott az elmúlt idényben: több szavazáson bekerült az év csapatába, a Magyar Labdarúgó-szövetség pedig az év játékosának választotta.

Produkciójára Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya is felfigyelt, többször behívta keretébe, és számára kétszer adott bizonyítási lehetőséget, így a Mezőkövesd Zsóry FC történetének első válogatott játékosa lett.

– Eddigi pályafutásom során a sárga-kékeknél érzem magam a legjobban – mondta a kisvárosban az év emberének választott Cseri Tamás. – Köszönöm a városvezetésnek, hogy gondolt rám, valamint családom tagjainak azért, hogy mindig kitartottak mellettem. Hálás vagyok Tállai András elnök úrnak, mert ő volt az, aki 2017 nyarán bízott bennem és megadta a lehetőséget, hogy az itteni csapatban megmutathassam magam. Nagyon örülök annak, hogy a válogatottban Mezőkövesdet és a klubot is képviselhettem. Bízom benne, hogy a jövő évi Európa-bajnokságon is szerepelhetek és öregbíthetem a város és az egyesület hírnevét – foglalta össze gondolatait a labdarúgó.

(A borítóképen: Fekete Zoltán, Cseri Tamás és Tállai András)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában