szomorú történet

2020.10.13. 19:30

Nem lehetett megmenteni a vidra életét

Az állatot elgázolták, szenvedéssel teli, keserves sors várt volna rá.

Hegyi Erika

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Szomorúan ért véget az elgázolt vidra története, bár a mályi Madármentő Állomás munkatársai mindent megtettek érte. A probléma nem egyedi. Bizonyára minden autós tapasztalja, hogy az országutak mentén nem ritka, hogy elgázolt mezei vagy erdei állatok fekszenek. Többségük már élettelenül.

Október 3-án érkezett a bejelentés, hogy gázolt állatot talált valaki. A telefonáló összekötötte megtalálót az állatmentőkkel, akik kimentek a helyszínre. Addigra a kis vidra jó 300 métert kúszott be egy erdős részbe.

Egy kis fogócska

„Kerítésmászás után fogócska, utána harapdálás. Rájöttünk, hogy a szerelékünk kevés ezekhez az állkapcsokhoz és fogakhoz. Végül találtunk rajta fogást”, számoltak be az állatmentők közösségi oldalukon. Az állatot megvizsgálták, annyit tudtak megállapítani, hogy hátsó lábaik élettelenek. Arra a következtetésre jutottak, hogy vagy a gerince tört el a vidrának, vagy a medencéje és a lábai.

Másnap azt írták a Madármentő Állomás munkatársai, hogy a vidra állapota nem tűr halasztást. Sikerült egyeztetniük a Nyíregyházi Oktató Állatkórházzal, és már indulnak is a vizsgálatra. Hozzátették: „Szurkoljatok neki, hogy ne gerincsérült legyen!”

Ég veled, vidra!

Még aznap szomorú sorok jelentek meg az állatmentők oldalán. Mint írták, a röntgenfelvételen az látszik, hogy a vidra gerinccsigolyája több helyen is sérült. A hátsó testfele teljesen lebénult, és a vizeletét sem tudja tartani. Több állatorvos is megvizsgálta az állatot, akik az eutanázia mellett döntöttek.

„Lényegében a hát közepétől lebénult szegényke, így ha életben is tartjuk, egy nehéz és keserves, szenvedéssel teli sors várt volna rá, ami a normális életvitelével összeegyeztethetetlen ”, fogalmaztak a természetvédők, hozzátéve: „sajnáljuk, hogy pont az állatok világnapján kellett ilyen hírekkel szolgálnunk. Ég veled, vidra!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában