ünnepi rendezvény

2020.10.24. 14:30

Mestereket avattak, nyerteseket díjaztak

Kézműves remekeket tüntettek ki a BOKIK ünnepségén.

Pap Gyula

balról: Lévai József népi iparmûvész fafaragó , Merényi József népi iparmûvész fafaragó, Kiss Zoltán Péterné Petõ Anna mézeskalácsos és Juhász János késkészítõ

Fotó: Bujdos Tibor

Mestereket avattak, és köszöntötték a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar Kézműves Remek pályázatának megyei nyerteseit a megyei iparkamara (BOKIK) ünnepi rendezvényén. Bihall Tamás elnök köszöntője után Kovács J. Attila, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a BOKIK kézműipari alelnöke üdvözölte a mestereket, majd hét autószerelőmester-jelölt: Ambrus János, Csallóközi Ákos, Forgács László Máté, Ördög János, Szarka Norbert, Varga Tamás és Varga Zsolt tette le az esküt és vette át mesterlevelét.

A második részben négy remek kézművest köszöntöttek, akik az MKIK Magyar Kézműves Remek pályázatának díjazottjai. Juhász János késkészítő, Kiss Zoltán Péterné Pető Anna mézeskalácsos, Lévai József népi iparművész fafaragó és Merényi József népi iparművész nyerte el a bírálók elismerését.

(A borítóképen: Lévai József, Merényi József, Kiss Zoltán Péterné Pető Anna és Juhász János)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában