kávé világnapja

2020.10.07. 17:00

Kreatívan, kávéval a Kávézóban

Vanília, kókusz és arabica kávét kóstolhattak, majd festményeikhez használhatták fel a főzetet.

Detzky Anna

Fotó: Ádám János

Kreatív formába öntötték idén is a kávé világnapját az Avasi Közösségi Kávézóban. A betérők finom kávékülönlegességek kortyolgatása mellett a fekete főzetből és pörkölt kávészemekből festményeket, ragasztott képeket készíthettek. Ilyen technikával készült el a kávézó logója is.

Szerdáig megtekinthető

– Minden évben megrendezzük a kávé világnapját az Avasi Közösségi Kávézóban – mondta Zselenák Fanni közösségfejlesztő munkatárs. – Hagyományainkhoz hűen idén is különleges kávéitalokat készítettünk vendégeinknek – vanília és kókusz ízű, illetve indiai kávét – ahogy egy közösségi térhez illik, ingyenesen. Nagyon örültünk neki, hogy egy rég nem látott ismerősünk is meglátogatott minket, de mindig szívesen látunk újakat is. Kikapcsolódásképpen kávéból készült képeket is festettünk akvarell papírra. Az árnyalatok szemléltetésére tust és instant kávét használtunk. Emellett a kávézó logóját és a hozzá kapcsolódó piktogramokat raktuk ki őrölt kávészemekből. Még dolgozunk a falon, ahová kitesszük majd ezeket az alkotásokat egy tablón. Szeretnénk, ha megújulhatna a kávézó belülről az október 22-ei hatodik születésnapi ünnepségre. Aztán ezt havi rendszerességű szépítő napok keretében szeretnénk folytatni.

Ízlettek az ízes kávék

Dórát avasi lakosként a kávézó rendezvényei vonzzák, hiszen nincsen kultúrház a városrészben.

– Szívesen járok a kávézó eseményeire. A Szólam klubon például visszatérő vendég vagyok, szeretek énekelni – osztotta meg Varga Dóra. – Ma megkóstoltam az ízesített kávékat, amelyeknek jóval erőteljesebb ízük volt, mint amit megszoktam. Egyébként inkább csak a reggeli órákban iszom kávét, feketén egy cukorral, vagy ha a kávéfüggő barátnőmmel találkozom. Szerintem a józan ész határain belül a kávézással semmi baj nincs, persze mint minden túlzás, ez is káros lehet.

Fiatalos légkörben

Klárika régi önkéntese a kávézónak, a patchwork és a fotóklub egyik lelkes motorja.

– Már régóta tevékenykedem az Avasi Közösségi Kávézóban, a legújabb akciónk egy újrahasznosítási műhely lesz majd – mesélte Székely Klára. – Szeretem a fiatalos légkört és a színes programokat itt, és persze a kávét is. A társaságból többeket családtagnak tekintek. Természetesen a mai napot sem hagyhattam ki, bár csak késő délután értem ide. Akkor már félkész állapotban volt a kávézó logója. Számítottam rá, hogy jól fogom érezni magam, és nem is csalódtam. Megkóstoltam az indiai arabica kávét, aminek nagyon különleges íze volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában