Árverés

2020.10.09. 19:00

Adakozik a Down-szindrómás Dorina

Költöznie kell a fogyatékos személyek nappali intézményének.

Novák Krisztina

20200228 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország Mandalafestmény-kiállítás nyílt a City Hotelben. képen: Breitenbach Dorina mandalafestő

Fotó: Kozma István

Az Y-híd építése miatt a Váltó utcából új helyre kell költöztetni a fogyatékos személyek nappali intézményét, ahol nyolcvan értelmi fogyatékos és autista fiatalt látnak el, akiknek szükségük van a nyugalomra és a biztonságra.

Sajnos az intézmény fenntartója, az Önálló Másság Életminőség Fejlesztő Alapítvány (ÖMÉFA) csak szeptember 7-én kapott hivatalos tájékoztatást arról, hogy egy héttel később elkezdődnek azok a munkálatok, amelyek az intézmény működését zavarhatják. Az önkormányzat is csak néhány héttel korábban értesült arról, hogy a kivitelező már szeptember 7-én lezárja a hidat. Az intézménynek a miskolci Martinkertvárosban már találtak új épületet, a Forgács utca 20. szám alatt, de az még most sem áll készen a beköltözésre.

Szervezik az árverést

A Down-szindrómás Breitenbach Dorina négy évvel ezelőtt kezdett festményeket készíteni mandalasablonra. Alkotásaihoz tűfilcet használ, és a színeket is ő választja ki. Képeit korábban már a Drót bisztróban rendezett tárlaton és az egyik Lions-bálon is megtekinthették a művészetkedvelők.

Mivel Dorina is a Rehabilitációs Szolgáltató Központ Fogyatékos Emberek Nappali Intézményébe jár, úgy döntött, hogy árverésre bocsátja képei egy részét, és a bevételt felajánlja az ÖMÉFA alapítványnak. Így próbál hozzájárulni ahhoz, hogy társaival komfortosabban érezhessék magukat az új épületben. Az árverést most szervezik. A részletekről később tájékoztatjuk olvasóinkat.

(A borítóképen: Dorina a kiállítása megnyitóján)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában