Ciróka koncert

2020.09.29. 19:30

Bodza kutyának segítettek a gyerekek

Ezúttal nem bánták a Ciróka koncert szervezői, hogy nem volt telt ház. De az érdeklődés nem maradt el.

Nagy-Hankó Krisztina

Fotó: Vajda János

Március végére tervezték eredetileg az előadást, ami elmaradt a járványhelyzet miatt. Egy évadban hagyományosan három alkalommal van, ősszel, télen és tavasszal. A tavaszi alkalommal mutatkozott volna be egy új szereplő, Bodza a nyomkereső kutya. Az új karakter debütálása akkor elmaradt – mondta Handa Eszter, a Miskolci Szimfonikus Zenekar kommunikációs menedzsere, a szereplő megszemélyesítője. A történet szerint a főhősének eltűnik a varázs kiskannája, amivel a virágait locsolja, emiatt nagyon szomorú. Bodza kutya azonban útjába ered a rejtélynek és a megoldásban a pici gyermekek segítségére is szüksége van.

Minden jegy elkelt

Nem váltották vissza a megvásárolt jegyeket a családok, inkább arra szavaztak, hogy legyen egy pótelőadás. Ezt tartották meg szeptember 20-án. Minden szükséges óvintézkedést és szabályt betartva készültek a koncertre. A szülők maszkban voltak, és a szervezők kérték azt is, hogy tartsák be a távolságot a többi nézőtől. Nem volt telt ház, az előre megvásárolt jegyek beváltásával nem élt mindenki. Nehéz volt a kicsikkel tartani a távolságot, hiszen vágyakoztak rá, hogy megérintsék a kutyust – avatott be Eszter a kulisszatitkokba. Ezúttal a szokásos hangszersimogató is elmaradt, amely mindig a koncert végén szokott lenni.

Nincs ehhez hasonló

A 17 hónapos Levente és családja Tiszaújvárosból érkezett a Ciróka koncertre. A tiszaújvárosi Csemeteházban vannak ugyan foglalkozások, de még nem próbálták – mondta Nagy Andrea. Az édesanya még otthon van a kisfiúval, a vírus miatt tolódik a bölcsődébe szoktatás. A közösséghez azonban mindenképpen szeretné hozzászoktatni Leventét, amire az városukban nem túl sok lehetőség van. A miskolci Ciróka koncertről viszont nagyon jó véleményeket hallott, ezért mindenképpen meg akarta nézni – emelte ki Andrea. Klasszikus zenét ritkán hallgatnak, de mondókákat, gyermekdalokat rendszeresen olvasnak, énekelnek.

A miskolci Fodor család januárban volt először, akkor nagyon tetszett nekik az előadás egyedisége, ezért rögtön meg is vették a jegyet a márciusira, amit most pótoltak be. A két és fél éves Mira családi napközibe jár, hozzá van szokva a gyerekekhez – mondta Tari Dóra, az édesanya. A kislány végig nagyon aktív volt, együtt táncolt, énekelt a műsorvezetővel. Ő egyébként is ilyen, máskor is lelkes, kezdeményező – tette hozzá édesapja, Fodor Tibor. A zenei nevelést fontosnak tartják, és Mira meg is találja minden zenei stílusban a saját örömét. Bármilyen muzsikát szívesen hallgat, vagy énekel – tudtuk meg. Más mondókázós, mozgásos foglalkozásra is járnak, fejlesztik őt az igényei szerint. Ha pedig tehetik, a következő Ciróka koncerten is szeretnének ott lenni.

Új elemekkel folytatnák

Október elejére tervezik a következő Ciróka koncertet. A koreográfia és tematika teljesen új lesz. A forgatókönyvíró-műsorvezető Bukáné Kaskötő Mariettával közösen készítik elő a műsort és felmerült több régebbi szereplő is, amely visszatérhetne a színre. Valamennyi, a gyermekek számára kedves állat bőrébe Eszter bújt és nem kizárt, hogy egyikükkel újra találkozhatnak a nézők. Azt is megtudtuk, hogy kicsit több mozgást szeretnének a koncert koreográfiájába bevinni. Apró, könnyen megtanulható tánclépések, esetleg körtánc. Ez attól is függ, hogy mit enged az éppen aktuális helyzet. A jelmezek, amelyeket időről-időre magára ölt, egy része saját tárházából került elő. Legutóbbi kosztümjei viszont már kollégájának dekoratőr felesége keze munkáját dicsérik – mondta a kommunikációs menedzser.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában