egyetemi élet

2020.08.21. 10:00

Lesznek, meg nem is gólyatáborok

Az intézmények többsége megtartja az első­éves hallgatók számára szervezett gólyatáborokat.

Apagyi Beáta

Forrás: ÉM

Fotó:

Az információt Murai László, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnöke jelentette be, továbbá azt is hozzátette, hogy az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Budapesti Gazdasági Egyetem a gólyatáborok helyett úgynevezett orientációs napot fognak tartani a gólyák számára a szeptemberi hónapban.

Budai Marcell, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának sajtófőnöke elmondta, hogy a táborokat a járványügyi helyzetre való tekintettel szervezik meg. Odafigyelnek a maszkhasználatra, a távolságok betartására, a személyes kontaktus csökkentésére, illetve nem haladhatja meg az ötszázat a résztvevők száma.

Előírásoknak megfelelően

A Miskolci Egyetemen a Gépészmérnöki és Informatikai Kar, az Állam- és Jogtudományi Kar, valamint a Bölcsészettudományi Kar vállalta a gólyatábor megszervezését, megtartását.

– Nagyon nagy hangsúlyt fordítottunk a szervezés során a biztonság kialakítására. Az idei évben a diákcsomagok tartalmazni fognak fertőtlenítőt és szájmaszkot, illetve az állomáspontokon és kollégiumokban is folyamatos fertőtlenítés van előírva. A megérkezéskor infrakamerával testhőmérsékletet fogunk mérni, továbbá az épületekben kötelező lesz a maszkhasználat – tájékoztatott Maksa Balázs, a Miskolci Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke. – A programok az előző évekhez hasonlóan alakulnak, az elsőéves hallgatók sportnapra, Selmeci hagyományokat, Egyetemvárost megismertető programokra, csapaépítő játékokra, esti szórakozásra számíthatnak. Szerencsére a frissen felvett hallgatók nagyon pozitívan álltak a tábor megtartásához. Annak köszönhetően, hogy három kar tartja meg a rendezvényt, 300 gólyára számítunk. A jelentkezés augusztus 16-ig tartott – tette hozzá az elnök.

(A borítóképen: A 2019-es bALEK héten)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában