egyre nagyobb csokor

2020.08.05. 17:00

Házassági évfordulót jelzett a napraforgó

Fotója szinte mindenkinek van, legalábbis a közösségi oldalak szerint, de története is? A napraforgóról.

Fotó: Kozma István

A fiatal pár 1976-ban házasodott össze, az ifjú férj pedig nem volt híres arról, hogy virágokkal halmozza el a feleségét. Ezért született az az egyezség, hogy legalább a házassági évfordulón egy szép virágcsokorral köszönti a párját. Azt is vállalta: az is jelzi majd az évfordulók számát, hogy hány virágszálból áll a csokor. Az évek elteltével egyre nagyobb csokrokkal készült, többnyire nyári virágokból.

Valahogy a tizedik évforduló után pedig szokássá alakult, hogy a július eleji évforduló dátumát az évszakhoz illő, pompázó napraforgóval ünneplik meg. Annál is inkább, mert nemcsak a nyár kínálta tálcán az üde sárga és látványos virágot, hanem azért is, mert a feleség kedvence Van Gogh híres, napraforgókról szóló festménye.

Gyönyörködtek bennük

– Már nem fértek a napraforgók a vázában, ezért a teraszon három hatalmas dézsában helyeztük el őket. Sokszor egy-egy hétig is gyönyörködtünk bennük – meséli az idős hölgy, hozzátéve, hogy 35 évet éltek együtt.

(A borítóképen: Az üdítő sárga színe miatt sem lehet figyelmen kívül hagyni)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában