béketeremtés

2020.05.04. 07:30

Béke az iskolákban, az orvosnál, a bíróságon

A közösségi béketeremtés érdekében szerveződik miskolci központtal a Nemzetközi Béketeremtők Ligája.

Detzky Anna

Forrás: ÉM

Az első békekonferenciát Miskolcon rendezték meg 353 résztvevővel idén januárban.

A nagy sikerre való tekintettel a szervezők további nagyvárosokban szeretnének bemutatkozni. A következő helyszín Budapest lesz – a járvány után. A tervek szerint egy új, önkéntes alapon működő civil szervezet, a Nemzetközi Béketeremtők Ligája jönne létre, körülbelül száz fővel, többek között pedagógusok, jogászok, vallási vezetők, egészségügyi dolgozók és orvosok részvételével – tudtuk meg Szurasenkó Dániel főszervezőtől.

Mint megtudtuk: a liga tevékenységi köre a történelmi Magyarország teljes területére kiterjedne.

Bevonják a diákságot

– Sokan látjuk, hogy nincs béke a világban, sem magunkban, sem embertársainkkal, sem a közösségek között és az Örökkévalóval sem. Leendő tagjaink azok közül kerülnek ki, akik nemcsak beszélni, de tenni is szeretnének a békéért határainkon innen és túl – mondta a szervező. – Célunk, hogy kezdeményezéseinkbe bevonjuk a diákságot is. Iskolalátogatásokat tervezünk, ahol ismeretterjesztő órák keretében vallási vezető tagjaink beszélnének a különböző világvallásokról, és ingyenes tájékoztató füzeteket adnánk közre. A béketeremtésre egyébként úgy gondolom, hogy a tanárnak a tanórán, az orvosnak a páciensekkel, a jogásznak akár a bíróságon az ügyfeleivel is megvan a lehetősége. A vallási vezetőkről pedig ne is beszéljünk, nekik elsősorban ez a dolguk. Viszont fontos számunkra a helyes kommunikáció, ezért szeretnénk politikamentesek maradni, illetve egyetlen vallásnak sem leszünk a saját szervezete.

(A borítóképen: Szurasenkó Dániel)

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában