Nehéz sors

2020.02.27. 19:30

Nincs miből eltemetni a férjét

A hirtelen elhunyt édesapa, Ferenc temetéséhez várja az adományokat a Mátyás család.

Detzky Anna

Forrás: ÉM

Az Észak segítségével talált egymásra a cigándi Dócs Gizella adományozó és a nehéz helyzetben élő selyemréti család, akik így jutottak karácsonyi ajándékokhoz. Az örömteli eseményről decemberben két alkalommal is írtunk. Nem csak anyagi, de egészségügyi szempontból is küzdelmes az életük. A négy gyermekes édesapa, már akkor is érszűkületes volt és korábban a szívét is műtötték, de azóta tragédia történt. Mátyás Ferenc február 19-én, néhány héttel édesanyja után hirtelen elhunyt. Cukorbeteg, egyelőre még munkanélküli feleségének pedig nincs elég anyagi tartaléka, hogy eltemesse a házastársát, ezért a család ismét a médiát hívta segítségül.

– Ferenc halála után felkeresett Erika, hogy a segítségemet kérje, mert nem volt senki, akihez forduljon. Kétségbeesetten mondta, hogy gyalog mentek a gyerekekkel iskolába, hogy ne kelljen pénzt kiadniuk a jegyekre. Sajnálom őket és remélem, hogy sikerül megoldást találniuk – tudtuk meg Dócs Gizellától, a család korábbi jótevőjétől.

Két haláleset

A szerencsétlenül járt édesapa unokatestvére segít a szervezésben.

– Ferenc kedden lett rosszul, görcsölt és be kellett feküdnie a kórházba, szerda reggelre pedig meg is halt. Erre egyikünk sem számított, hirtelen jött az egész és még csak 47 éves volt. Az unokatestvérem párja, özvegy Mátyásné Orosz Erika négy kicsi gyermekkel maradt egyedül – mondta Hernádiné Kovács Lenke. – Sajnos egy hónapja temettük el a nagynénémet is, Ferenc édesanyját, ezért egy újabb temetést már nem tudunk anyagilag fedezni. A tágabb rokonságból nem várhatunk segítséget és magam is egyedül nevelem a gyermekeimet. Viszont mivel én vagyok az egyik legközelebbi hozzátartozó, Erika beteges és nagyon megrázta a tragédia, ezért magamra vállaltam, hogy tartom a kapcsolatot az esetleges adományozókkal. Bízom benne, hogy sikerül összegyűjtenünk annyi pénzt, hogy tisztességgel el tudjuk temetni Ferencet. A lányom, Virág Erzsébet Ilona számlaszámára várjuk a pénzadományokat: 11773346-02093134. Kérjük, hogy a közlemény rovatban tüntessék föl, hogy „Mátyás Ferenc temetésére!”

Kölcsönt is elfogadnak

Kétszázezer forintra lenne még szükség a szertartás teljes költségéhez.

– A férjem több egészségügyi problémával is küzdött, rossz volt a szíve, mégis váratlanul ért minket a halála. Itthonról szállították el a mentősök, a fektetőben még élt, de másnapra elhunyt. Az édesanyja után ment – osztott meg néhány részletet a tragédia eseményeiről özvegy Mátyás Ferencné Orosz Erika. – A kölcsönkapott összeget már befizettem a temetkezési vállalkozónak. Ezen felül még kétszázezer forintra lenne szükségünk. Hamarosan lesz munkahelyem egy üvegházban, mert kertész a végzettségem, úgyhogy még ha kölcsönbe is kapok pénzt, vissza tudnám törleszteni. Egy volt kollégám pedig vállalta, hogy vigyáz a gyerekekre, hogyha a cukorbetegségem miatt kezelésekre kell mennem.

(A borítóképen: Itt még együtt a család)

Kapcsolódó cikkeink:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában