Segélykiáltás

2020.02.22. 20:00

Egy lelkes brigád kellene

Márk négy hónapos kora óta küzd daganatos betegséggel. A családnak lakhatatlan a háza.

Hegyi Erika

Forrás: Shutterstock/Illusztráció

Szegedi és orosházi emberek is segítenek a szikszón élő négygyermekes családnak.

Márkkal a kezeléseken

A „Mert adni jó” elnevezésű csoport tagjai ruhákkal és játékokkal lepték meg a gyerekeket.

A napokban írtunk róla, hogy a családban a legkisebb gyermek, a 20 hónapos Márk daganatos betegséggel küzd.

Négy hónapos korában derült ki súlyos betegsége, és azóta folyamatosan kemoterápiás kezeléseket kap. Először a fején jelent meg egy duzzanat, amit Budapesten műtöttek le. Elkezdődtek a kemoterápiás kezelések, de sajnos a kisfiú fején visszanőtt a daganat, most már kettő, és a füle alatt is megjelent egy. Az édesanya, Ganyi Alexandra elmondta, legnagyobb problémájuk a lakhatás.

Van ugyan egy örökölt kis házuk Szikszón, de annak annyira rossz az állapota, hogy oda nem tudnak beköltözni. Ha legalább a belső felújítást meg tudnák oldani, akkor már boldogok lennének.

Az édesapa hozzákezdett ugyan, de Márkkal neki kell bent tartózkodnia a kórházban a kezelések és vizsgálatok alatt, mert az édesanya hat hónapos terhes, így neki nem javasolják, hogy hosszabb időt töltsön a kórházban.

A házaspár egyébként azért vállalta az ötödik babát, hogy a köldökzsinórvérből nyert őssejtek hátha segítenének beteg kisfiukon.

A család hányatott sorsa szívszorító. Laktak Budapesten, Szikszón, majd Sajóládon rokonoknál, de ott túl sokan voltak egy lakásban, így visszaköltöztek Szikszóra, az apa testvéréhez.

Legutóbbi cikkünk óta szerencsére érkezett segítség, mesélte Alexandra.

Márk a kezelésen

Reménykedve várják

Egyik olvasónk 50 ezer forintot ajánlott fel a ház felújítási munkáinak folytatásához, Szikszó korábbi alpolgármestere pedig kérte, írják fel egy listára, mire van szükségük az építkezéshez, és azt ő megveszi. A szülők ezt meg is tették, és reménykedve várják, valóban megérkezik a segítség. A listára felkerült például Ytong tégla, gipszkarton, szennyvízcső és aljzatbeton is. Egyelőre nem tudnak a házon dolgozni, mert Márkot folyamatosan vizsgálatokra kell vinni. Tegnap délelőtt is a kórházban voltak, és Alexandra örömmel mesélte, hogy zsugorodott a daganat, úgyhogy reménykednek, hátha le tudja győzni kisfiuk a szörnyű betegséget.

– Folyton arra gondolok, miért egy ártatlan gyermeknek kell betegnek lennie. A nagyobb gyerekeket is megviseli a helyzet. A férjem csak alkalmi munkákat tud vállalni, a házunk felújítására szinte semmi ideje nem marad – mondta az édesanya.

Nagyot javítana a család helyzetén, ha valaki tudna nekik segíteni, hogy a kis házuk minél hamarabb lakhatóvá váljon. Szükségük lenne anyagi támogatásra, de ha valaki a munkáját ajánlaná fel, az is előrébb vinné őket a nyugodtabb élet felé.

Aki segíteni tud, kérjük, hívja Alexandrát a délutáni órákban a következő számon: 20/508- 77-92 (délelőtt gyakran járnak Márkkal kezelésekre).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában