Anno 1990-ben írtuk

2020.01.31. 07:30

Hollandoknak gyártják a zakót Mezőkövesden

Évről évre csökken az itthoni kereslet a konfekciók iránt – nincs mese, váltani kell.

Forrás: Illusztráció/ÉM-archívum

Fotó: Vajda János

Időben váltottak a Mezőkövesdi Ruházati Szövetkezetben: egy régi holland vásárlóval, a MODE —H céggel újította fel kapcsolatát a cég. Az Észak-Magyarország 1990. január 27-én arról is beszámol: a felek olyan üzletet kötöttek férfizakók gyártására, ami mindkettőjüknek kifizetődő.

Irány az új piac!

A kövesdiek számára azért lényeges a holland vevővel történt megállapodás, mivel a hazai ruhaiparban fokozatosan csökken a fizetőképes kereslet, vagyis a belkereskedelem évről évre kevesebb konfekcióra tart igényt, aminek ódiumát gyártó cégeknek kell viselniük. A ruhaiparnak nincs más választása, új piacok után kell néznie. A mezőkövesdiek részéről ez megtörtént.

Az elmúlt esztendőben még kisszövetkezetként gazdálkodó szervezet megváltoztatta státusát, ugyanis hagyományos szövetkezetté alakult. Tették ezt azért, mert így a szövetkezet dolgozóinak megnőtt az anyagi érdekeltsége, ugyanis a szövetkezet tagjaként nagyobb a beleszólásuk a gazdálkodási ügyekbe, és szélesedett a demokrácia is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában